Serviciul DNA Timişoara, remarcat de Laura Codruţa Kovesi. Vezi care a fost...

Serviciul DNA Timişoara, remarcat de Laura Codruţa Kovesi. Vezi care a fost motivul

2
DISTRIBUIȚI

kovesi-1024x816

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a lăudat mai multe servicii teritoriale într-un interviu acordat ziare.com. Vorbind despre priorităţile principalei structuri de luptă împotriva corupţiei, Kovesi a susţinut că ” serviciile teritoriale ale DNA, cu unele exceptii cum este cel din Cluj, nu erau prea active, nu aveau dosare importante, nu atacau administraţia publică locală. Iată că si colegii de la celelalte servicii au început să aiba anchete importante, la Suceava, la Timişoara, la Constanţa”.


Laura Codruţa Kovesi a explicat că „numărul de dosare creşte şi pentru că foarte mulţi cetăţeni fac denunţuri la DNA. Creşte încrederea cetăţenilor în noi. Zi de zi, persoane fizice sau reprezentanţi ai unor persoane juridice denunţă fapte de coruptie la un nivel înalt. Sunt oameni de afaceri care denunţă licitatii trucate, faptul că li le solicită mită ascunsă sub diverse forme”.

În acelaşi interviu, procurorul şef al DNA  a susţinut că nu există un criteriu politic în alegerea celor cercetaţi, dar a susţinut că nu va ceva presiunilor venite dinspre zona politică. „Procurorii prind curaj, trebuie sa fie sprijiniţi, să ştie că indiferent dacă iau un ministru sau un primar, cineva e alături de ei şi îi sustine. Indiferent dacă sefii vor fi schimbaţi, procurorii DNA îşi vor continua activitatea. Depinde însă dacă vor fi lăsaţi să-şi facă treaba. Dar dacă cineva îţi imaginează că va putea să dea afară toţi procurorii din DNA, se înşeală. Iar munca o fac ei, şeful trebuie doar să nu-i incurce. Procurorii şi-au arătat valoarea şi să sperăm că nu ne mai întoarcem la vremurile când şefii decideau tot”, a declarat Kovesi. 

2 COMENTARII

  1. Ma uimeste aceasta lauda pentru dna Timisoara . Un dosar controversat zace de 3 ani la aceasta institutie . Este vorba de dosarul disjuns din „Moravita 2 „, dosar in care sunt filmati niste milogi care cer si primesc bani si alti milogi care se gudura pe langa contrabandisti si-i asigura de deplina cooperare. Timp de 3 ani acesti milogi nu au fost chemati sa dea macar o declaratie si mai mult,
    milogii inca lucreaza la punctul de trecere Moravita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.