Simona Halep a fost învinsă de Maria Șarapova în finala de la...

Simona Halep a fost învinsă de Maria Șarapova în finala de la Roland Garros. Ce înseamnă această performanță pentru româncă

0
DISTRIBUIȚI

simona halep adevarul-reuters

Rusoaica Maria Șarapova, care avea în palmares câte un trofeu la fiecare dintre cele patru turnee de Mare Șlem, a câștigat pentru a doua oară la Roland Garros, învingând-o pe româncă cu 6-4, 6-7, 6-4.

Simona Halep are 22 de ani și s-a calificat în finala de la Roland Garros după ce a învins-o în semifinale pe germanca Andrea Petkovici, devenind prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiţii după 34 de ani.


Simona s-a calificat în finală fără să piardă vreun set în turneu, performanță reușită ultima oară de Justine Henin, în 2007.

După Roland Garros, Halep a urcat de pe locul 4 pe locul 3 în clasamentul WTA, faptul că a jucat finala asigurându-i și un premiu de 825.000 de euro. De altfel, jucătoarea noastră se află pe locul al doilea într-un top al premiilor încasate de români din tenis, după Andrei Pavel, tânăra tenismană ajungând la aproape 6 milioane de dolari de-alungul carierei, până acum.

Antrenată de belgianul Wim Fissette, Simona Halep, a jucat la Roland Garros a 12-a finală a carierei, prima de Grand Slam. Palmaresul jucătoarei române este de şapte victorii şi patru înfrângeri în ultimul act al turneelor WTA.

Până acum ea s-a impus la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia (toate în 2013) şi Doha (2014) şi a jucat alte patru finale, la Madrid (2014), Bruxelles (2012), Fes (2010 şi 2011).

Foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.