Spitale în loc de școli la Timișoara, soluția inedită propusă de Florin...

Spitale în loc de școli la Timișoara, soluția inedită propusă de Florin Bîrsășteanu. Cum ar fi posibil

5
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean 11

Atât Primăria Timișoara, cât și Consiliul Județean Timiș, plătesc de ani de zile chirii uriașe pentru clădirile retrocedate în care își desfășoară activitatea diferite clinici ce aparțin de spitalele din Timișoara.

Este bine cunoscut cazul secției de Pneumologie din cadrul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” care își desfășura activitatea într-o clădire retrocedată. În toamna anului trecut, secția a fost evacuată de către proprietarul imobilului, Vladimir Cârpaci, astfel că reprezentanții municipalității au fost nevoiți să găsească un nou spațiu în care să-i mute pe micuții bolnavi.

În astfel de situații se află și alte secții ale spitalelor din oraș pentru care trebuie găsită o soluție.


În sprijinul Primăriei Timișoara și al Consiliului Județean Timiș vine deputatul PSD Florin Bîrsășteanu, care va mai conduce Spitalul Județean Timișoara câteva zile. Medicul este de părere că există o mulțime de clădiri care sunt administrate de Primăria Timișoara, în care își desfășoară activitatea diferite școli, iar copiii care învață în ele sunt mult prea puțini.

„Eu am propus o strategie de sănătate pentru Timișoara și județul Timiș, în care am amintit și despre această problemă a spațiilor. Există o droaie de spații de învățământ ale municipalității din Timișoara subpopulate, care ar putea fi comasate, iar în clădirile libere să fie mutate secțiile cu probleme. Un exemplu este Colegiul Silvic, care se află într-o locație bună pentru o clinică. Această problemă a clădirilor pentru care se plătește chirie poate fi rezolvată cu minimum de efort, dar pentru asta trebuie să stea la masa discuțiilor toți factorii implicați”, ne-a spus Florin Bîrsășteanu.

5 COMENTARII

  1. psd ar putea desfiinta toate scolile. Oricum nu se mai face carte. Nah, hai sa mai lase una singura. Ptr un oras ca Timisoara, ajunge !

  2. Normal k vrea spitale ptr k grupurile lor de interese sa mai scoata niste bani publici asa cum sa in tamplat la judetean . Presa a dezvaluit fraudele descoperite de curtea de conturi si firmele implicate catre care sau scurs tone de bani publici din judetean . siiiiiiiii ce a urmat . nimica nici o persoana arestata . Jalnic .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.