Sprijin pentru copiii care nu știu să scrie și să citească, din...

Sprijin pentru copiii care nu știu să scrie și să citească, din partea unei asociații din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

14y5myr_large

Pentru că a venit vacanța de vară, iar o parte dintre părinții din Timișoara nu au foarte multe alternative pentru copiii lor în această perioadă, Asociația Casa Însorită vine cu un program inedit. “Școala de vară” este destinată micuților cu vârste cuprinse între șase și zece ani, care le va oferi acestora, în perioada iulie – august, o mulțime de activități recreative și educaționale.

De acest program de vacanță vor beneficia nu doar copiii școlari, care vor fi sprijiniți în realizarea temelor de vacanță, dar și câțiva prichindei care provin din familii nevoiașe, nealfabetizați.


Aceștia vor fi învățați să scrie și să citească, cu sprijinul profesorilor cu care Asociația Casa Însorită colaborează. Mai mult, din toamnă, se va încerca înscrierea lor la școală și găsirea de sprijin material pentru ca micuții să rămână la școală.

Găzduită într-un spațiu generos și plăcut, la Liceul Silvic Timișoara, Şcoala de vară își va deschide porțile în fiecare zi a săptămânii, de la orele 9 la 18. În afară de supraveghere specializată și asigurarea meselor zilnice, copiii vor fi implicați în activități distractive: zumba, yoga pentru copii, modelaj în lut, muzică, pictură, teatru de păpuși, limba engleză și limba franceză sau educație pentru sănătate (cursuri de nutriție adecvate vârstei lor).

Asociația Casa Însorită este formată dintr-un grup de mame care caută soluții pentru supravegherea copiilor, activități de timp liber, posibilități de socializare și interacțiune pentru copiii lor. „Vrem să venim și în sprijinul familiilor cu copii care nu au bonă sau bunică la dispoziție, în sprijinul mamelor singure/taților singuri, vrem să asigurăm consiliere psihologică și juridică părinților care trec prin situații de criză în viață, vrem să lucrăm cu copii care provin din familii defavorizate, să-i învățăm să scrie și să citească pe cei care nu merg la școală, să le asigurăm un minim de condiții de igienă, să-i ajutăm să viseze la o viață mai bună și să realizeze ceea ce visează”, transmit reprezentanții asociației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.