Stopurile cardio-respiratorii la tineri, cele mai grave cazuri pentru medicii de la...

Stopurile cardio-respiratorii la tineri, cele mai grave cazuri pentru medicii de la Serviciul de Ambulanță Timiș. De ce avem probleme cu inima de la vârste tot mai fragede

0
DISTRIBUIȚI

Resuscitarea

O statistică alarmantă capătă proporții nedorite și în județul Timiș: tot mai mulți tineri ajung să facă stop cardio-respirator sau infarct. Potrivit medicilor de la Serviciul de Ambulanță al Județului Timiș, stopurile cardio-respiratorii reprezintă cele mai grave cazuri cu care sunt nevoiți să se confrunte cel puțin o dată pe zi.

“La noi, stopurile cardio-pulmonare sunt cele mai dificile.


Avem și pacienți cu infarcte, edem pulmonar sau șoc cardiogen, dar stopurile cardio-respiratorii sunt cele mai grave, și mai ales la pacienții tineri. Am avut pacienți de 40 de ani care au făcut stop cardio-respirator”, a precizat Manuela Tudor, medic în cadrul Serviciului de Ambulanță al Județului Timiș.

Potrivit directorului medical al serviciului de ambulanță, Carmen Deheleanu, în ultimele cinci luni, medicii au fost solicitați, în medie, lunar, la 44 de cazuri de stop cardio-respirator. Stresul, alimentația nesănătoasă, alcoolul sau fumatul sunt doar câteva din cauzele care favorizează apariția acestor boli de inimă în rândul tinerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.