Studenții timișoreni, invitați să lucreze la cel mai puternic laser din lume,...

Studenții timișoreni, invitați să lucreze la cel mai puternic laser din lume, care se construiește la Măgurele. Ce salarii FABULOASE pot primi

0
DISTRIBUIȚI

36821magurele-1

Șansă unică pentru tinerii care studiază fizica la Universitatea de Vest din Timișoara. Studenții, masteranzii, doctoranzii și post-doctoranzii vor avea posibilitatea de a face experimente cu ajutorul celui mai puternic laser din lume, a cărui construcție a început, în vara anului trecut, în cadrul Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară de la Măgurele. În cazul în care vor fi recrutați, tinerii pasionați de fizică pot primi salarii uriașe, de cel puțin 1.000 de euro.

Pentru a-i convinge pe studenții timișoreni să își depună CV-urile pentru a putea fi implicați în proiectul ELI, Extreme Light Infrastructure, în cadrul căruia se construiește laserul de la Măgurele, astăzi, mai mulți reprezentanți ai proiectului au venit la Universitatea de Vest pentru a sta de vorbă cu viitorii fizicieni.

Ioan Ursu, secretar științific în cadrul proiectului ELI, a precizat că, în acest moment, sunt disponibile peste 250 de posturi, dar și 55 de burse. “Le propun studenților ceva simplu: să se gândească la faptul că există un loc în România care este la nivelul celor de afară unde visează să se ducă și să facă cercetări la nivelul cel mai înalt.


În cadrului proiectului ELI sunt disponibile 250 de poziții, de la director până la tehnicieni și operatori, aici vorbim de angajări de personal permanent, apoi sunt pozițiile temporare de asistenți în cercetare, pentru cei care-și fac doctoratul, sau burse post-doctorale pentru cei care vin pe o durată de un an sau doi să-și facă studiile în domeniul ăsta”, a explicat Ioan Ursu.

Tinerii care vor fi admiși pot primi o bursă lunară de 600 de euro, iar post-doctoranzii una de peste 1.000 de euro. Mai mult, potrivit prorectorului UVT, Mădălin Bunoiu, cei care vor fi angajați pe unul din posturile disponibile vor avea salarii fabuloase, care încep de la 1.000 de euro pentru debutanți și pot ajunge chiar și la 6.000 de euro.

Când se vor face experimente cu ajutorul Laserului de la Măgurele

Construcția celui mai puternic laser din lume a început în vara anului trecut, proiectul beneficiază de o finanțare record de la Comisia Europeană de aproape 300 de milioane de euro. Laserul de la Măgurele va fi de zece ori mai puternic decât cel mai performant laser care există acum în lume. Lucrările vor fi finalizate în iunie 2015, dar experimente se vor realiza de abia din anul 2018. Totuși, tinerii selectați în această perioadă vor putea face cercetări la Institutul de Fizică de la Măgurele, iar mai apoi există posibilitatea să facă parte din echipa care va face cercetări pe cel mai puternic laser din lume.

Cercetătorii vor face diverse experimente în opt camere de reacție. Laserul ar putea fi folosit și la distrugerea deșeurilor radioactive sau la descoperirea de noi terapii anti-cancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.