Surprize pentru cei mici de la Centrul Cultural German, în luna iunie....

Surprize pentru cei mici de la Centrul Cultural German, în luna iunie. Ce alte evenimente sunt în program

0
DISTRIBUIȚI

ccg

Înaintea vacanţei de vară, copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani sunt aşteptaţi în data de 3 iunie la atelierul „Lecturi în culori” organizat la biblioteca Centrului Cultural German, unde vor avea parte de poveşti ilustrate, muzică şi jocuri didactice care îi vor familiariza cu limba germană. Pentru copiii cu vârste cuprinse între opt şi 11 ani, ultima întâlnire „Lecturi în culori” dinaintea vacanţei va avea loc în 10 iunie, cu povestiri nostime, jocuri didactice, mici exerciţii de lucru manual şi fişe de lucru, toate menite să le stârnească imaginaţia. Pe perioada vacanţei, copiii pot împrumuta cărţi şi CD-uri de la biblioteca centrului, aceasta fiind închisă doar în luna august.

Poetry slam

Tot în 3 iunie, la ceainăria librăriei Cărtureşti va fi proiectat filmul „Dichter und Kämpfer” (Poeţi şi luptători), realizat în 2011, în care Marion Hütter însoţeşte patru tineri artişti de poetry slam la prestaţiile lor pe mari scene din Germania şi documentează această nouă formă de artă literară. Trei artişti au câştigat deja titlul de campion german în poetry slam, în timp ce al patrulea, o femeie, devine dintr-un nou venit un adevărat star al scenei. Curajul, inventivitatea şi spiritul de competiţie îi animă pe cei patru artişti la apariţiile lor pe scenă, unde devin poeţi şi, deopotrivă, luptători. În  poetry slam există şi reguli, care sunt explicate de unul din cei patru artişti. Filmul, în limba germană, este subtitrat în limba engleză. În 5 iunie, Centrul Cultural German organizează la Cuib d’Arte, începând cu ora 20,00, şi o seară de poetry slam, eveniment literar foarte popular în Germania, la care participanţii vin cu texte pe care le prezintă într-un mod cât mai original.

film

Limba germană pentru vacanţă

Centrul Cultural German iniţiază, în data de 7 iulie, un curs conversaţional de limbă germană pentru copii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani.


Cursul, special conceput pentru cei mici, are o durată de opt săptămâni şi se va desfăşura pe perioada vacanţei de vară, ultima şedinţă urmând să aibă loc pe 28 august. Copiii vor putea învăţa şi exersa limba germană prin intermediul  multor activităţi antrenante precum jocuri, cântece, poezii şi mini-proiecte, care privesc cultura şi civilizaţia germană. Înscrierile pentru acest curs se pot face începând cu data de 23 iunie, la sediul C.C.G. Pentru perioada iulie-septembrie, C.C.G. oferă cursuri intensive de limba germană, care au loc zilnic şi au la bază metoda comunicativă, cu precădere pentru situaţii cotidiene, iar cursanţilor li se oferă acces gratuit la bibliotecă. Tot pe parcursul acestei veri, C.C.G. oferă cursul „Einfach Grammatik”, care se desfăşoară în perioda 7 iulie-29 august şi cuprinde două întâlniri săptămânale. Pentru acest curs, înscrierile se fac în perioada 30 iunie-4 iulie. Centrul Cultural German oferă celor interesaţi posibilitatea de a urma un curs de limba germană online, oferit de sala virtuală de curs a acestuia. Centrul  din Timişoara este partener acreditat  al Goethe-Institut, având o tradiţie de peste zece ani  în predarea cursurilor de limba germană. După finalizarea fiecărui nivel, cursanţii au posibilitatea de a susţine un examen în vederea obţinerii unui certificat Goethe, care este recunoscut pe plan internaţional. În cazul cursurilor individuale, data începerii cursului este posibilă oricând iar în cazul unui curs într-un grup organizat (maximum şase cursanţi), data începerii cursului este stabilită de către Centrul CulturalGerman.

În 15 iulie va avea loc un nou examen Test DaF, un examen de competenţă lingvistică elaborat după standarde elaborate în Germania, care se adresează în special celor care vizează admiterea la o universitate germană. Centrul Cultural German are licenţă de testare pentru acest tip de examen iar înscrierile pentru susţinerea acestuia se pot face exclusiv online, prin centrul de testare al Centrului Cultural German.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.