Sute de copii din județul Timiș nu s-au putut înscrie la Evaluarea...

Sute de copii din județul Timiș nu s-au putut înscrie la Evaluarea Națională. Care este motivul și când încep examenele

0
DISTRIBUIȚI

evaluare-nationalaEmoții mari pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a. Luni, 23 iunie, copiii vor intra în focul examenelor, prima probă scrisă la care își vor verifica cunoștințele este cea la Limba și Literatura Română.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, vor susține Evaluarea Națională 4.808 elevi, asta deși numărul copiilor înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar 2013 – 2014 era de 5.652.


Peste 700 de elevi nu au putut să se înscrie la examen pentru că nu au promovat clasa a VIII-a, iar peste 140 de copii nu s-au simțit pregătiți să susțină cel mai important examen din viața lor și nu s-au mai înscris în perioada 16 – 18 iunie la examen.

După proba la Limba și Literatura Română urmează marți, 24 iunie, proba scrisă la Limba și Literatura Maternă. Proba scrisă la Matematică va avea loc în data de 25 iunie, iar rezultatele vor fi afișate pe 27 iunie, până la ora 16.00. Tot pe 27 iunie, elevii nemulțumiți de rezultatele obținute sunt așteptați să depună contestație între orele 16.00 – 20.00, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 1 iulie.

Dacă până anul trecut, mediile obținute de elevi în clasele V – VIII aveau o proporție de 50 % în media finală pentru admiterea la liceu, din acest an, notele primite la Evaluarea Națională vor conta în proporție de 75 %.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.