Tăcerea nu te scapă de puşcărie

Tăcerea nu te scapă de puşcărie

6
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

După ani de zile în care s-a ascuns de presa incomodă şi a tăcut atunci când erau prea deranjante întrebările despre şmenurile pe care le-a binecuvântat, „Brandul” politicii locale, Constantin Ostaficiuc a ajuns la DNA. Alături de păpuşile sale Alin Popoviciu şi Cornel Sămărtinean. Şi acolo, ca de obicei, au tăcut. La DNA au ajuns pentru unul dintre cele mai sfidătoare tunuri, dat fără nici un fel de greaţă. Operaţiunea „să punem mâna pe barurile din aeroport” este o radiografie standard a modului în care acţionează politrucii înfometaţi când ajung la putere – presiuni, falsuri, pseudo-licitaţii, fraieri băgaţi în faţă, plus nevinovăţia purtată ca sfintele moaşte – „dar apar eu pe undeva în acte?”.

Ani de zile au crezut că au scăpat, că nu li se va întâmpla nimic, că tuturor le este frică să se uite la ce fac ei, zeii zilei.


Şi-au făcut din aroganţă un stil de viaţă. Nu au cuvântat sperând că tăcerea mafiotă îi va salva. Că lumea, prea prinsă în nebuniile cotidianului, va uita. Ghinionul lor, ca şi al multor altora, este că mai există unii oameni, în unele instituţii ale statului, pentru care singurul criteriu care contează este dacă s-a încălcat sau nu legea. E drept că uneori lucrurile se mişcă prea încet. În acest caz, ca şi în al liberalului Uioreanu de la Cluj Napoca, care a sperat că, dacă scoate un articol de pe un site, nu se va afla despre şpăgile groase, zeii zilei au dovedit că face parte din ADN-ul lor credinţa că tăcerea mafiotă te scapă de puşcărie. Eroare.

 

6 COMENTARII

    • le iei apararea la leprele astea care or furat orasu? crezi ca la dna se lucreaza pe principiul pupatului in cur? hai sictir

  1. Am vazut o matroana care din puscarie,unde este cazata pentru 10 ani,ii vin 7.000 de euro saptamanal,are peste 300 de prostituate,clientii fiind si din ceata avo,procu.poli,sri,jandar,care timp de 17 ani a strans vreo 2 milioane de euro,fara vreo amenda, lucra sub protectie lor.In cazul celor 3,problema este mai stransa,aici fiind in joc o retea cu poturi mult mai mari:terenuri,proprietati,servicii secrete.In final vor rade si ne vor da …eium!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Asteptam ca DNA-ul sa verifice contractele privind afacerile dintre CFR si firmele lui Popoviciu sau ale interpusilor acestuia in legatura cu Clubul CFR din centru. Acolo este un mare tun la care au participat fraieri bagati in fata si de o parte si de alta. S-au supraevaluat la preturi astronomice lucrari de amenajare, unele chiar neexecutate. In acest fel s-a justificat aditionalul pe 15 ani, cu aceste lucrari.

  3. Consilierii judeţeni au avut pe 31.10.2011, pe ordinea de zi un proiect de hotărâre pentru “modificarea şi completarea Hotărârii CJT nr.9-2007 privind aprobarea documentaţiei pentru concesionarea terenului din perimetrul Parcului Industrial şi Tehnologic Timişoara”. Principalele discuţii au fost legate de modificarea câtorva prevederi din contractul cadru. Cu toate acestea, în anexa 2 a caietului de sarcini, care a devenit act oficial, odată cu adoptarea de către plen, a fost inserată o listă a parcelelor din PITT şi a dimensiunilor acestora. Planul nu este cel iniţial cu 25 de parcele, ci unul cu 26, fiind introdusă şi parcela A0 în suprafaţă de 816 metri pătraţi, care a fost concesionată firmei Ornella Design. Plenul a aprobat, conform tradiţiei, fără nici o discuţie această schimbare extrem de importantă. Întrebat de această modificare, Constantin Ostaficiuc a explicat că “Timişoara este într-o permanentă dezvoltare. Această modificare a fost aprobată pentru că apar zilnic modificări ale PUZ-urilor şi PUD-urilor”.

  4. Clanul Cârpaci, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, au reuşit să o dea afară din casă pe Felicia Stancovici. Profesoara de muzică de la Timişoara a fost obligată să plece din propria casă, după ce a fost terorizată zilnic de clanul de ţigani. Mai întâi, ţiganii au început cu chefuri şi ţipete în toiul nopţii. Pentru că au văzut că această metodă nu merge şi profesoara nu vrea să părăsească locuinţa, ţiganii au început să spargă pereţii despărţitori ai apartamentelor, pentru a ajunge cu japca în casa Feliciei Stancovici. După doi ani de calvar, timişoreanca a fost nevoită să vândă clanului de romi, pe nimic, locuinţa în care a trăit de când se ştie. Calvarul femeii a început în momentul în care Ostaficiuc, chiriaş în vila naţionalizată de pe strada Victor Babeş nr. 5, i-a vândut lui Cârpaci partea sa de casă. Pentru ca nimeni să nu facă legătura între Ostaficiuc şi clanul de rromi, s-a apelat la o schemă bine pusă la punct. Mai întâi, „casa” preşedintelui CJ Timiş a fost vândută, printr-o agenţie imobiliară, unei terţe persoane, chipurile unui „cumpărător de bună credinţă”, care, la scurt timp, a revândut acelaşi apartament clanului de rromi ce a terorizat Timişoara. Toate aceste tranzacţii s-au făcut în momentul în care Ostaficiuc nu era în oraş, aranjându-şi o „ieşire de serviciu” la Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.