Tăriceanu: „Iniţiez procedurile pentru partid, strâng semnături pentru candidatura mea la Preşedinţie”

Tăriceanu: „Iniţiez procedurile pentru partid, strâng semnături pentru candidatura mea la Preşedinţie”

0
DISTRIBUIȚI

tariceanu

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, vineri, printr-un comunicat, că va iniţia imediat procedurile pentru înfiinţarea unui nou partid liberal şi strângerea de semnături pentru înscrierea candidaturii sale la prezidenţiale.

Tăriceanu arată în mesajul transmis liberalilor, înaintea Congresaului de alegere a unui nou preşedinte al partidului, că, ”din păcate, acest Congres a fost pregătit cu multă atenţie de conducerea demisionară, iar delegaţii au fost aleşi cu grijă pentru evitarea oricărei tentative de opoziţie în cadrul lucrărilor sale”.

”În această situaţie, toate speranţele mele într-o dezbatere reală a problemelor pe care le-am menţionat aici şi a unor decizii în consecinţă sunt aproape nule”, precizează Tăriceanu.

Fostul lider liberal arată că, în calitatea sa de vechi liberal, de participant direct la renaşterea liberalismului în România imediat după Revoluţie şi de om politic care a reprezentat cu onoare şi a făcut cinste PNL în funcţiile publice deţinute, a hotărât împreună cu colegii săi din Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale iniţierea imediuată a tuturor ”procedurilor necesare înfiinţării legale a unui nou partid liberal, inclusiv strângerea de semnături şi adeziuni”.

”Noi vom ţine vie flacăra liberalismului în România”, adaugă el.

În plus, Călin Popescu Tăriceanu anunţă că vor iniţia acţiunea de strângere a semnăturilor necesare înscrierii legale a candidaturii sale la Preşedinţia României.

Tăriceanu afirmă că ar fi preferat să adreseze acest mesaj ca participant la Congresul PNL, în calitate de delegat şi în calitate de candidat la preşedinţia partidului, aflat pe lista celor care solicită onoarea de a reprezenta PNL la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

”Acest lucru nu a fost posibil, deoarece conducerea demisionară a partidului a invocat diverse pretexte, când în realitate ea a dorit eliminarea candidaturii mele, evitarea unei dezbateri reale şi unei competiţii reale, a dorit un Congres formal, prin intermediul căruia să-şi păstreze funcţiile de conducere şi să impună partidului o direcţie politică falimentară, dictată de interese personale şi exterioare partidului, ceea ce va duce PNL pe acelaşi drum cu PNŢCD.


Veţi avea un Congres la care nu veţi dezbate nicio idee, niciun proiect. Dar veţi avea «alegeri». Acesta nu este un congres al unui partid democratic, liberal, un congres ce ar trebui să fie caracterizat prin dezbateri vii şi libere, ci mai degrabă o caricatură”, susţine el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.