„Tata Robu” promite că studenţii nu vor fi amendaţi dacă beau în...

„Tata Robu” promite că studenţii nu vor fi amendaţi dacă beau în complex. UPDATE Proiectul a picat în consiliul local

0
DISTRIBUIȚI

robu nicolae vesel sticla

Primarul Nicolae Robu a adus o serie de precizări pe Facebook cu privire la modificările ce se vor vota astăzi în plenul CLT la HCL-ul ce prevede interdicţia comercianţilor de a vinde alcool în complexul studenţesc.

„În Consiliul Local al Municipiului Timișoara se va supune la vot înlocuirea interdicției de vânzare a băuturilor alcoolice în Complexul Studențesc cu interdicția de consum a acestor băuturi în unitățile comerciale de pe rază Complexului. Schimbarea nu-și propune înlocuirea amendării unităților comerciale cu amendarea consumatorilor (studenților) -Doamne ferește!-, ci doar crearea cadrului că unitățile comerciale să poată vinde PT ACASĂ ȘI NUMAI PT ACASĂ băuturi alcoolice, inclusiv studenților -cetățeni majori!-, urmând că în cazul depistării consumului de băuturi alcoolice în unitățile comerciale, ACESTEA să fie amendate -deci: nu consumatorii!-.


Pt a nu există posibilități de interpretare, voi propune un amendament la textul inițial prin care se va stipula explicit acest lucru”, a scris Robu.

Acesta a conchis apoteotic: „Doar n-o sa fac eu sa fie amendați studenții – tocmai eu, căruia studenții îmi spun sau, în orice caz, îmi spuneau când eram prorector și rector «tata Robu» :)”!

UPDATE Proiectul a picat în ședința de plen a consiliului local, ceea ce înseamnă că în continuare societățile comerciale din Complexul Studențesc nu vor putea vinde băuturi alcoolice.

Modificarea proiectului privind vânzarea de alcool în complexul studenţesc a stârnit circ în plenul CLT. După ce s-au certat circa o jumătate de oră, consilierii au respins proiectul, acesta picând la vot. Practic, prin proiectul de astăzi ar fi putut consuma acool doar studenţii care stau în chirie, asta pentru că în contractele căminelor de la Poli şi UVT este prevăzută interdiciţa de a consuma alcool, deci tinerii nu aveau cum să cumpere alcool pentru acasă, aşa cum voia primarul. Un amendament important la proiect a fost propus de consilierul PDL Sandu Ştefan care a cerut să fie permisă vânzarea şi consumul de alcool. Acesta a a picat odată cu proiectul.

B

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.