Tinerii din Timiș, în TOPUL consumatorilor de droguri la nivel național. Ce...

Tinerii din Timiș, în TOPUL consumatorilor de droguri la nivel național. Ce stupefiante preferă aceștia şi ce plan de acțiune au autoritățile

1
DISTRIBUIȚI

tineri droguriTimișul ocupă un fruntaș loc trei în topul județelor în care tinerii consumă droguri.


În acest sens, pentru prevenția consumului, dar și pentru a facilita accesul celor care doresc să se trateze la centrele care pot oferi ajutor, Prefectura Timiș a adoptat un plan de măsuri pentru prevenirea consumului de droguri. Un prim pas va fi un sondaj care va stabili o cifră estimativă a consumatorilor din județ.

Comisarul Mihaela Tomiță, la Agenţia Regională Antidrog spune că „apreciem că am gestionat mult mai bine problematica consumului de droguri. Scăderea nivelul de consum poate fi demonstrată prin studii științifice, studiile empirice din ultima perioadă de timp privind percepțiile tinerilor, dar sondajele de opinie demonstrează contrariul”. Pe primul loc în topul preferințele consumatorilor se află etnobotanicele și canabisul. În incercarea de a ajunge mai ușor la tinerii din Timișoara în 30 iunie la Timişoara va avea loc o debatere cu deținuți arestați pentru consum sau trafic de droguri. Tot în această vară la West Summer University, tinerii participanţi vor fi informaţi cu privire la efectele nocive ale drogurilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.