Un bătrân de 80 de ani a fost uitat încuiat trei zile...

Un bătrân de 80 de ani a fost uitat încuiat trei zile într-o primărie

0
DISTRIBUIȚI

lacat

Un bărbat de 80 de ani a fost uitat încuiat trei zile în sediul primăriei din comuna băcăuană Vultureni, unde se dusese după o adeverinţă, edilul susţinând că bătrânul s-a simţit bine cât a stat închis în clădire, altfel ar fi deschis o fereastră şi ar fi strigat după ajutor.

Potrivit autorităţilor locale din Vultureni, bătrânul a stat încuiat în sediul primăriei din localitate de vineri după-amiază până duminică seară, când a fost găsit de către un angajat al instituţiei, relatează Mediafax.

Băcăuanul de 80 de ani fusese adus cu maşina, vineri dimineaţă, de către un salariat al primăriei pentru a ridica o adeverinţă necesară la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), urmând ca apoi să fie transportat înapoi acasă.

Între timp însă, salariatul respectiv a trebuit să îşi rezolve problemele de serviciu, motiv pentru care bătrânul a mers să îşi verifice contul bancar la unitatea CEC care funcţionează, împreună cu Poşta, în acelaşi imobil cu primăria. Ulterior, bărbatul de 80 de ani s-a întors la primărie, situată la etajul întâi al clădirii, mergând în sala de şedinţe a Consiliului Local pentru a-l aştepta pe salariatul care urma să-l ducă acasă cu maşina.

„Angajatul nostru, după ce şi-a terminat treaba, a ieşit din primărie, acolo unde urma să se întâlnească cu bătrânul, şi cum nu l-a observat pe acesta, a plecat, gândindu-se că o fi găsit altă maşină să se ducă acasă.


Noi vineri am terminat programul la ora 14.00, aşa că, până la ora 16.00, când cei de la CEC au închis clădirea, avea timp să coboare. Însă, bătrânul a adormit în sala de şedinţe şi, când s-a trezit, şi-a dat seama că este încuiat pe dinafară”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX primarul comunei Vultureni, Daniel Ţăranu.

Edilul susţine că, pe perioada cât a stat închis în clădire, bătrânul s-a simţit bine, altfel ar fi deschis o fereastră şi ar fi strigat după ajutor, mai ales că imobilul în care funcţionează primăria se află la un drum judeţean.

„Bătrânul s-a simţit bine cât a stat înăuntru, altfel ar fi găsit o modalitate să strige după ajutor, cel mai la îndemână fiindu-i să deschidă o fereastră. Cu excepţia unui pat pe care să doarmă, a avut la dispoziţie cam tot ce-i trebuie, inclusiv mâncare din frigiderul aflat în oficiul primăriei. De altfel, când a fost găsit, bărbatul era bine şi foarte calm”, susţine primarul Daniel Ţăranu.

Primarul de Vultureşi nu se simte vinovat cu nimic în acest caz, pe motiv că „nu stă nimeni să caute oamenii rămaşi prin clădire, mai ales că în acelaşi imobil funcţionează alte două instituţii, care vinerea termină programul după primărie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.