Un copil a murit și alți doi sunt grav răniți în urma...

Un copil a murit și alți doi sunt grav răniți în urma unui incendiu. UPDATE Ce spun medicii despre starea victimei aduse la Spitalul de Copii din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

pompier

Tragedie într-o familie din localitatea Iacobini, unde trei fraţi s-au intoxicat cu fum, duminică seara, după ce în camera în care se aflau a izbucnit un incendiu. Focul a fost stins rapid de pompieri, însă pentru o fetiță de doar trei ani era deja prea târziu.

Copiii, două fetiţe şi un băiat, cu vârste cuprinse între doi ani şi zece luni şi cinci ani şi şase luni erau închişi în casă şi lăsaţi nesupravegheaţi. Conform newsar.ro, fetiţa de doi ani şi zece luni a fost găsită de pomperi şi echipajul SMURD în stop cardiorespirator şi deşi a fost resuscitată timp de 40 de minute, nu a răspuns la manevrele paramedicilor.

Ceilalţi doi fraţi, intoxicaţi cu fum, au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Fetiţa a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, iar băiatul de cinci ani şi zece luni, care prezenta arsuri pe aproximativ 20-30% din suprafaţa corpului, a fost preluat de elicopterul SMURD şi dus la Timişoara.

„Incendiul a izbucnit la o casă particulară din satul Iacobini, manifestându-se mocnit şi cu degajări mari du fum într-una dintre camerele casei, acolo unde se aflau trei copiii.


La faţa locului au intervenit pompierii Gărzii nr. 2 Gurahonţ şi cei ai Gărzii nr. 1 Sebiş şi echipaje SMURD de la Gurahonţ, Sebiş şi Arad”, a declarat George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Din primele cercetări se pare că incendiul ar fi început de la câteva haine lăsate la uscat deasupra sobei. Părinţii celor trei copiii nu se aflau acasă în timpul nenorocirii, cei doi fiind plecaţi la cules de cireşe. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, iar pompierii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauza incendiului.

UPDATE Reprezentanții Spitalului de Copii Luis Țurcanu din Timișoara, susțin că băiatul ars este în stare critică, și că abia peste aproximativ două săptămâni, în funcție de evoluția stării lui, se vor putea pronunța. ”Copilul este detubat, de azi, însă e în faza critică, care va dura încă 10 – 12 zile”, a declarant dr. Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.