Un grup de migranți sirieni a încercat să treacă pe câmp granița...

Un grup de migranți sirieni a încercat să treacă pe câmp granița cu Ungaria. În ce punct i-au prins polițiștii de frontieră

0
DISTRIBUIȚI

3 pers

Trei persoane din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera, pe jos, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen, au fost reținute noaptea trecută la Sânnicolau Mare.

”Azi noapte, în jurul orei 3.00, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare a observat trei persoane adulte care se deplasau pe jos spre Ungaria.


Cei în cauză au fost reţinuţi la aproximativ 50 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Cenad, în vegetaţia din apropierea frontierei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria cu vârste cuprinse între 20 şi 45 ani şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen. Cele trei persoane sunt toţi bărbaţi şi au declarat că s-au deplasat cu autoturisme de ocazie până la Sânnicolau Mare, iar de aici pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii. Au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru spaţiul Schengen”, a declarat Mihaela Leș, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Timișoara.

Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe cei trei sirieni pentru comiterea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.