Un grup înarmat a atacat aeroportul din Karachi, Pakistan. Cel puțin 24...

Un grup înarmat a atacat aeroportul din Karachi, Pakistan. Cel puțin 24 de persoane au murit

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1280526117">

Karachi-Terminal-wikipedia

Focurile de armă s-au reluat, luni dimineaţa, pe aeroportul din Karachi, capitala economică a Pakistastanului, la peste zece ore de la începutul asaltului rebel soldat deja cu 24 de morţi, dintre care zece atacatori, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forţelor de securitate locale.

Armata a anunţat luni dimineaţa că a preluat controlul asupra principalului aeroport din ţară şi a afirmat că a pus astfel capăt unuia dintre cele mai temerare atacuri împotriva celui mai mare oraş pakistanez.

Dar tirurile s-au reluat în jurul orei locale 08.30 (06.30 ora României), determinând forţele paramilitare şi comandourile de elită mobilizate la faţa locului să reia confruntările cu rebelii, a constatat un jurnalist al AFP.

„Am relansat operaţiunea trimiţând trupe suplimentare”, a declarat Sibtain Rizvi, purtătorul de cuvânt al forţei paramilitare Rangers, adăugând că un poliţist a fost rănit în aceste noi confruntări.

Atacul nu fusese încă revendicat luni dimineaţa, dar el intervine în timp ce negocierile Pakistanului cu rebelii islamişti talibani sunt în impas.

Atacuri coordonate de acest tip au fost revendicate în trecut de talibani, care desfăşoară o gherilă împotriva Guvernului din 2007, în care au murit mii de persoane.

Această lovitură de forţă a rebelilor subliniază noile probleme ale ţării în materie de securitate, inclusiv zonele sale vitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.