Un nou șantier de proporții în Timișoara. Ce mare bulevard va fi...

Un nou șantier de proporții în Timișoara. Ce mare bulevard va fi închis parțial și când încep lucrările

2
DISTRIBUIȚI

muncitori-drumuriLa finele lunii octombrie primarul Nicolae Robu ducea presa în stradă, pentru a vedea noul „look” al unui important bulevard, care acum, are la patru benzi de circulație, câte două pe fiecare sens. Mai exact, este vorba despre bulevardul Dragalina, porțiunea reabilitată fiind cea dintre Gara Mare și Podul Ștefan cel Mare. Investiția a costat 950.000 de lei, iar banii au provenit de la bugetul local. Nu mai puțin de 240 de locuri de parcare au fost amenajate în zonă.

Acum, un alt tronson al bulevardului intră în reparații capitale. Aquatim SA a anunţat că „luni vor începe lucrările de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare pe Bulevardul General Ion Dragalina.


Pe tronsonul cuprins între Bulevardul Regele Carol I şi Splaiul Tudor Vladimirescu circulaţia rutieră va fi restricţionată timp de aproximativ două luni la câte o bandă pe ambele sensuri de circulaţie. Aceste reabilitări sunt necesare datorită vechimii mari a sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare. Pentru ca disconfortul creat de vecinătatea şantierului să fie cât mai redus, recomandăm cetăţenilor să îşi parcheze maşinile pe străzile alăturate pentru a evita accidentele. Pietonii sunt rugaţi de asemenea rugaţi să traverseze şanţurile doar pe podeţele special amenajate”.

La începutul săptămânii primarul comenta pe marginea altor lucrări de ducere în subteran a cablurilor, prin care trotuarele abia schimbate erau sparte, spunând că „sunt termene complet independente unele de altele. Nu poți să aștepți până se fac lucrurile în ordinea firească pentru că pierzi finanțările. Așa se lucrează peste tot nu numai la noi, chiar dacă este cumva contrariant pentru bunul simț. Sunt lucrări diferite, finanțate pe filiere diferite și, dacă nu și-ar urma fiecare proiect cursul, s-ar pierde finanțarea. Noi nu putem să îi obligăm fizic. Cum să le impunem? Noi le cerem, bun, și dacă nu fac?”.

2 COMENTARII

  1. voi stiti cum arata o harta? se sparge intre bega si intersectia cu iosefin, unde nu s-a lucrat la asfalt. na ca ati vrut si voi sa il atacati un pic si ati luat teapa

  2. Motto-ul actualei administratii a orasului:

    „Nu poti sa astepti pana se fac lucrurile in ordinea lor fireasca…”

    Asa da! Faceti-le in ordine cat mai „nefireasca”, Gura pacatosului ne arata cata grija de „bun gospodar” este dedicata resurselor pentru a se face, re face si re re face si mai ales „des”-face, ca doar banii nu vin din buzunarul celor care iau aceste decizii, dar mai ales au un asemenea mod de a gandi. „Asa se lucreaza peste tot” – halal justificare! Daca prin „tot” se intelege, eventual, Republica Socialista Vietnam – unde ati fost recent in vizita – aproape ca ar fi ceva de acceptat, planificarea socialista fiind cam aceeasi in toate timpurile si „peste tot”. Aceeasi bataie de joc cu banii publici era si pe aceste meleaguri in socialism, cand strazile proaspat reparate erau urgent sparte pentru cine stie ce interventie. In rest, exista „master-planuri” si tot felul de instrumente care sunt folosite cu un anumit succes pentru ca sa nu arate „peste tot” asa cum arata acest oras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.