Un profesor timișorean i-a ajutat pe elevii români să obțină o performanță...

Un profesor timișorean i-a ajutat pe elevii români să obțină o performanță extraordinară la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Ce premiu au luat

1
DISTRIBUIȚI

andrei eckstein

Performanță remarcabilă obținută de lotul de elevi din România care a participat la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori din acest an. Copiii au câștigat locul I pe națiuni, dar și șase medalii, cinci de aur și una de argint, informează Ministerul Educației Naționale.

Totul a fost posibil cu ajutorul a doi profesori care i-au pregătit pe elevii pasionați de matematică, dintre care unul este din Timișoara.


Andrei Eckstein, dascăl la Universitatea Politehnica din orașul de pe Bega, alături de un profesor din Slatina au fost cei care au condus delegația României la această competiție.

Cea de-a XVIII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori s-a desfășurat în Macedonia, la Ohrid, în perioada 21 – 25 iunie. Elevii români au obținut cinci dintre cele șapte medalii de aur acordate oficial și cel mai mare punctaj realizat de o țară în ultimele cinci ediții ale olimpiadei, și anume 222 de puncte. La  ediția din acest an au participat 66 de concurenți din 11 țări.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.