Vasile Mardare îşi lansează noul disc la Dublin şi mai apoi în...

Vasile Mardare îşi lansează noul disc la Dublin şi mai apoi în ţară. „La Timişoara se dau bani pentru altele, nu pentru folk“

2
DISTRIBUIȚI

mardare4

Cantautorul timişorean Vasile Mardare îşi lansează noul material discografic printr-un turneu care va debuta în data de 21 iunie la Dublin, oprirea „acasă“ a acestuia fiind programată pentru luna iulie. „Anii cei mai frumoşi este un disc de cantautor, versurile şi muzica îmi aparţin în totalitate. Este un proiect la care lucrez de vreo trei ani, e discul meu de suflet. Am avut susţinere din partea  antrenorului Cristi Pustai, a lui Cornel Mititelu şi a lui Stelian Zanet. Conţine 11 piese de dragoste, înregistrate în studioul personal, orchestrate personal. Este al 6-lea disc din carieră şi pregătesc un nou material pentru la toamnă, împreună cu poetul Sorin Poclitaru. Cel din toamnă va avea influenţe clare de muzică clasică. Mă refer la orchestraţii“, ne-a declarat muzicianul. Una din piesele lui Vasile Mardare (Am să te iubesc) a fost inclusă şi în compilaţia Made in TM, care reuneşte nu mai puţin de 31 de melodii asle unor artişti din oraşul nostru şi care a fost lansată în cadrul evenimentului 48 de ore – Made in TM.

Primul eveniment din cadrul turneului de lansare a albumului Anii cei mai frumoşi va avea loc la Dublin. „Comunitatea românilor de-acolo au ţinut neapărat să încep acolo turneul, cu un concert pe care îl voi susţine alături de Adrian Beznă, Ştefania Iacob şi poetul Sorin Poclitaru. La Timişoara, lansarea va avea loc în luna iulie. Am găsit sprijin pentru lansarea albumului în multe locuri, dar acasă nu. Nici nu mai încerc prea mult aici. E greu. La Timişoara se dau bani pentru altele, nu pentru folk“, spune Vasile Mardare. Artistul a susţinut recent un recital în cadrul festivalului Mai Folk, desfăşurat la Penisunea Anette din satul Covaci (la şapte kilometri de Timişoara) şi crede că în oraşul nostru muzica folk se mişcă foarte greu.


„Folkul la Timişoara se mişcă greu, pentru că nu avem…sau nu ştiu eu …tineri care să urmeze acest gen. La festivalul MaiFolk nu am avut niciun concurent din Timişoara. Mă gândesc la acel proiect  sprijinit de Nicu Covaci (n.n. – Cover Phoenix), ar trebui să accentueze problema folk-ului. Eu cred că va fi bine, lume a început să se sature de nonvalori. Încă nu e târziu să salvăm ceea ce ne defineşte, adică, cultura de care românii au dat dovadă peste tot în lume“, ne-a declarat Vasile Mardare. Artistul a câştigat anul acesta toate cele trei categorii la care a fost nominalizat în cadrul premiilor ForeverFolk, respectiv „artistul folk al anului“, „cel mai bun album folk“ şi „cea mai bună piesă folk“.

2 COMENTARII

  1. acum asta ar mai lipsii,sa finanteze autoritatile si muzica”””””!!!!D-le Zoltan,oare totii cinteretii sau cantautorii din lume cersesc sau primesc banii de la autoritatii???,intrebati-o pe Lepa Brena citii banii a primit de la autoritatile Sirbesti,ptr a cinta,????nimic nu a primit,nici nu a cerut,fiecare cintaret trebuie sa plateasca ptr a inregistra nu sa primeasca banii!!!!si una peste alta asta ar mai trebui si atuncii toate sint perfecte in Timisoara la saracia ce este in tara!!!!cintaretii sa mai fie platitii din banii publicii!!!!!!deci sa lasam mai moale acest subiect!!!!dece nu propunetii ca autoritatile sa plateasca bani si tiganilor ce cinta prostia aia de asa zisa muzica(manele),si atunci ar fii perfect totul!!!!!cu respect!!!!!

  2. Domnul Basil, asta, Traieste in alt film.Cantaretii, dupa parerea sa, ar trebui sa presteze gratis. El stie sigur ca Lepa Brena n-a peimit bani de la autoritati. A primit, domnule Basil, si-nca multi! Zilele orasului si alte cacanarii din ce bani credeti ca se fac? Asa v-ati obisnuit. Sa primiti gratis, dar cand sa dati nu mai e bine. Muzica asta cine sa o finanteze? Cantaretii nu platesc si ei dari catre stat? Dumneata stii cati bani plateste un cantaret catre stat? Asa, ca sa ai dumneata pensie. Cacaciosi ce sunteti! Si da domnule Basil, cantaretii platesc sa inregistreze, in studiouri. Iar daca citeati articolul cu atentie ati fi vazut ca nu s-a cerut bani pentru asta ci pentru un festival care e facut tot pentru public nu pentru placerea personala a cuiva. Aio scris sa te afli in treaba si sa pari inteligent. Eu am o vorba: daca esti prost de mic, cand esti mare numa’ te joci! Sanatate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.