Viceprimarul Dan Diaconu a recunoscut la PRESSALERT LIVE că alianța cu PDL...

Viceprimarul Dan Diaconu a recunoscut la PRESSALERT LIVE că alianța cu PDL și PNCȚD nu ajută la formarea unei majorități în consiliul local. Ce spune despre pedeliștii abonați la DNA VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

dan diaconu 07

Prezent în această seară la PRESSALERT LIVE, viceprimarul Timișoarei Dan Diaconu a oferit mai multe detalii cu privire la noua alianță politico-administrativă PNL – PDL – PNȚCD, perfectată astăzi la nivelul filialelor municipale. Legat de locația aleasă, sala de consiliu a Primăriei Timișoara, Diaconu a spus că „s-a pus problema de a semna acest protocol chiar în balconul Operei. De ce am făcut asta la primărie? Textul este spre binele administraţiei. Nu cred că e nicio problemă, nu am mediatizat politic. E un protocol în sprijinul cetăţenilor Timişorei, nu văd nicio problemă câtă vreme nu au fost angrenaţi angajaţi ai primăriei”.

Acesta vorbit și despre faptul că, practic, noua alianță nu poate asigura o majoritate în condițiile în care PNȚCD Timișoara nu are control asupra consilierilor locali Bogdan Herzog, Flavius Boncea și Adrian Orza. „Protocolul nu şi-a propus să asigure majoritate în consiliul local.


El are în vedere un semnal din partea semnatarilor, un semnal că se poate lucra împreună. Problema majorităţii în consiliul local nu este una uşoară. Asta s-a dovedit în ultima vreme (…) Consiliul local este votat acolo pentru proiecte, pentru Timişoara, eu sper că se vor mai calma”. Diaconu consideră justă atitudinea șefului său Nicolae Robu de a nu semna venirea pe post a lui Dan Idolu, care ar urma să fie consilier lcoal al PSD în urma plecării lui Florin Bîrsășteanu în Parlament și spune că la numirea unor noi consilieri pe liste USL e nevoie de semnătura co-președinților defunctei USL Timiș, Nicolae Robu și Titu Bojin, alianță despre care viceprimarul și-a aminit că nu este dizolvată juridic. Cât depsre alianța cu pedeliștii din Timiș, șeful filialei județene Constantin Ostaficiuc și deputații Alin Popoviciu și Cornel Sămărtinean, care mai nou dau cu subsemnatul la DNA, Diaconu nu a ieșit din discursurile liberale și a spus că „nu mă întrebaţi să comentez situaţiile unor oameni că nu am cum să o fac. Sunt un partid de dreapta al Timişoarei, cu care am colaborat şi cu care suntem pe poziţii diferite, dar cu care putem să mergem înainte din punct de vedere al poziţiilor pe care le susţinem. (…)Eu m-am simţit bine pentru că am putut să semnăm acest protocol”.

3 COMENTARII

  1. Asta nu e la puscarie ? a facut tot felul de furaciuni in primarie , a furat si banii alocati pt caini , bani pt animalele de la zoo , apoi le au torturat ,ucis .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.