Viitorul vicepreședinte al CJT, Florian Zanfir are „zero” inițiative administrative, dar multe...

Viitorul vicepreședinte al CJT, Florian Zanfir are „zero” inițiative administrative, dar multe „zerouri” în cont. Vezi ce avere IMPRESIONANTĂ deține

2
DISTRIBUIȚI

zanfir-florian

Turbulenţele de pe scena politică care au determinat schimbări interesante şi la nivelul administraţilor locale l-au propulsat în funcţia de vicepreşedinte al CJT pe Florian Zanfir, consilier judeţean PPDD, preşedinte interimar al organizaţiei municipale a partidului, fost director exploatare la RATT, care va prelua atribuţiile fostului vicepreşedinte liberal Marian Vasile, care are în subordine serviciile de autorizare şi disciplină în construcţii, urbanism şi amenajarea teritoriului, protecţia mediului şi cadastru şi coordonează activitatea ADETIM, care se ocupă de proiectele europene ale judeţului, Vasile fiind şi preşedinte al Comisiei Economice şi de Dezvoltare Regională a Asociaţiei Regiunilor Europene. Florian Zanfir a fost, până în acest an, membru al comisiei pentru relaţii şi cooperare internă şi externă iar în prezent este membru al comisiei de agricultură şi dezvoltare rurală.

“Nu am inițiat nici un proiect de hotărâre”

Deşi consilierul Zanfir figurează pe site-ul CJT ca membru al comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală, în rapoartele de activitate întocmite pentru primii doi ani ai mandatului el apare ca membru al comisiei pentru relaţii şi cooperare internă şi externă. În ce a constat exact activitatea sa în comisie nu ştim, căci, conform propriei declaraţii, „Nu am iniţiat nici un proiect de hotărâre”, dar „am avut o singură întrebare adresată preşedintelui Consiliului Judeţean şi secretarului judeţului referitoare la Societatea Metropolitană de Transport Timişoara”. Florian Zanfir a mai avut două interpelări la proiecte de hotărâri care vizau licenţe de traseu pentru curse efectuate de RATT şi „un amendament în şedinţele comisiei de specialitate la rectificare de buget neînsuşit şi un amendament în plenul Consiliului Judeţean ce se referea la acordarea de licenţă de traseu pentru curse regulate în loc de curse regulate speciale care a fost respins”. Respectând conştiincios recomandările din raportul-cadru, noul vicepreşedinte al CJT precizează, la punctul e)., că a participat „la peste o sută de întâlniri cu cetăţenii în localităţile din judeţ, sate, comune, oraşe. La aceste întâlniri au fost ridicate numeroase neajunsuri precum: lipsa locurilor de muncă, neacordarea titlurilor de proprietate pentru teren, starea proastă a drumurilor, neasigurarea asistenţei sociale pentru persoanele fără venit etc.”, iar mai departe, la punctul f)., „Nu am acordat audienţe iar problematicile acestui punct sunt relatate pe larg la punctul e).” Raportul pe anul 2012 se încheie într-o notă autocritică: „Nu am avut o participare directă la evenimentele organizate de Consiliul Judeţean, Consiliile Locale şi Organizaţii ale societăţii civile”.

Absențe, doar… motivate

În anul 2013 a participat conştiincios la şedinţele de plen, „mai puţin la cea din luna aprilie pentru care m-am învoit la preşedintele consiliului” şi la cele de comisie, „mai puţin la două, fiind informat telefonic preşedintele comisiei şi referentul”.


Cât priveşte prestaţia sa, „Am avut o activitate obişnuită atât în plen cât şi în comisie unde am participat activ în lămurirea unor situaţii concrete, prin intervenţii obiective cum ar fi: îmbunătăţirea activităţii de transport, protecţia şi refacerea mediului, refacerea podurilor şi a drumurilor şi alte obiective de interes judeţean”. Şi în cursul anului trecut a efectuat „mai multe vizite de lucru în judeţ a unor primării şi a unor obiective, am avut întâlniri planificate şi instantanee cu cetăţenii în satele şi oraşele din judeţ şi întâlniri planificate în Timişoara la solicitarea cetăţenilor”. A constatat aceleaşi neajunsuri din 2012 dar şi „comportamentul discreţionar al unor primari şi funcţionari din primării faţă de unii cetăţeni care au opinii diferite şi îşi solicită unele drepturi…”.

O avere impresionantă

La începerea mandatului, consilierul judeţean Florian Zanfir deţinea, conform declaraţiei de avere, 316.220 mp teren la Câmpulung Muscel şi Pişchia moştenite de soţia sa, 588 mp teren în Timişoara şi 2.400 mp în Topolovăţu Mare, bun comun, cele două terenuri fiind cumpărate. Familia Zanfir deţine nu mai puţin de şapte proprietăţi imobiliare – două apartamente, trei case de locuit şi două spaţii comerciale – care însumează 605 mp, din care o casă de locuit de 280 mp a fost construită, o jumătate de casă a fost moştenită iar restul au fost cumpărate, toate în intervalul 1996-2012. În proprietatea familiei se mai află două autoturisme – Fiat Punto şi Mercedes Benz cumpărate în 2007 şi 2012, au fost declarate două conturi bancare cu 21.800 lei şi 63.000 euro şi în prima jumătate a anului Florian Zanfir a încasat 46.037 lei de la RATT, unde ocupa funcţia de director. În anul 2013, consilierul a mai reuşit să pună deoparte nişte bani, el declarând un cont de 23.000 lei şi alte două conturi în euro, care totalizau 90.000 euro. De la RATT a mai încasat 18.056 lei ca director de exploatare, activitatea de consilier judeţean i-a adus încă 4.698 lei, împreună cu soţia, declară un venit anual de 40.000 lei, fără a preciza din ce surse şi încă 15.000 lei din arendarea unor terenuri.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

2 COMENTARII

  1. averea o are dinainte de a fii consilier judetean.ce mai vreti? l-ati prins facand vreo afacere cu statul de cand e consilier judetean?cate din proiectele de hotarare si amendamente ale ppdd au fost aprobate atat in consiliul judetean cat si in cel local?cred ca doar unul in consiliul local.nu vad de ce criticat oamenii aiurea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.