Vijelia de azi dimineață a provocat pagube importante la Muzeul Satului. Vezi...

Vijelia de azi dimineață a provocat pagube importante la Muzeul Satului. Vezi ce s-a întâmplat

0
DISTRIBUIȚI

muzeul satului 3

Furtuna prevestită încă de ieri, în avertizarea de cod galben transmisă de INMH, s-a materializat în această dimineață într-o urgie cu ploaie, tunete și fulgere, care a durat doar câteva minute, însă a avut urmări serioase. Vijelia a însemnat dezastru pentru una din casele țărănești vechi de la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Un copac înalt de 10 metri s-a prăbușit peste gospodăria ucraineană, chiar în fața angajaților muzeului care au ajuns la serviciu înaintea orei 7.00.

În cădere frasinul a distrus gardul casei, dar și o parte din acoperiș.


”L-am văzut exact când a căzut, la 6.22. Era tânăr și falnic și puternic. Probabil la fel era și fulgerul. L-a secerat într-o clipită. Sub el am vernisat acum două zile tabăra de pictură. M-a prins ploaia pe scuter spre lucru și fulgera de m-a luat groaza, aveam impresia că sunt vânat de fulgere, că sunt un iepure nenorocit și ud. Mi-am zis, na, dacă atâta mi-a fost, să-mi fie primit.  Când intram pe poarta muzeului, el tocmai cădea”, povestește unul din martorii oculari ai evenimentului.

muzeul satului

Reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenționare de cod galben de ploi pentru 29 de județe, printre care și județul Timiș. Sunt așteptate averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului. Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 l/mp şi izolat 50 – 60 l/mp.

Foto: facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.