Zeci de saci cu jucării și hăinuțe au ajuns la copiii din...

Zeci de saci cu jucării și hăinuțe au ajuns la copiii din Serbia, după un eveniment caritabil organizat la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

10336696_249827098549785_5770598722755017233_n

Peste 250 de prichindei au avut parte de momente speciale, cu premii, dulciuri, baloane, muzică și multe surprize în cadrul evenimentului caritabil “1 iunie pentru toți copiii” organizat de Asociația Sfera Timișoarei duminica trecută. Părinții micuților au venit la eveniment cu o mulțime de hăinuțe și jucării, astfel că în total s-au strâns 40 de saci cu donații care au fost trimiși în Serbia, în zonele afectate de inundații.

“Scopul acestui eveniment a fost să aducem copii din toate mediile sociale, de vârste şi etnii diferite pentru a-i învăţa că sunt egali, că trebuie să se accepte si să se respecte reciproc”, spune Mirela Olariu, președinta Asociației Sfera Timișoarei. Printre cei care s-au distrat la Ștrandul UMT s-au numărat și 82 de prichindei de la Centrul de Zi pentru copii rromi din comuna Periam, de la Centrul de Copii cu Dizabilități Recaș și de la Casa Otinel din Moșnița, cărora reprezentanții asociației le-au asigurat transportul și masa de prânz.

Ziua de 1 iunie a fost plină cu activități educative și momente distractive. Copiii de toate vârstele au participat la ateliere creative, au pictat, au desenat, au dansat şi s-au lăsat pictaţi pe faţă, transformându-se astfel în personajele lor preferate din poveşti.

Echipa de medici de la serviciul de ambulanță Neuromed a oferit copiilor ocazia să exploreze o maşină de ambulanță, să vadă echipamentul din dotare şi i-a învățat să apeleze numărul de telefon 112, în caz de urgență. Micuții au avut parte și de o lecție de igienă a dinților, iar cei mai creativi, harnici și dornici de învățare au fost premiaţi pentru participarea la ateliere. Peste 100 de premii au fost dăruite celor mici pentru implicarea activă la jocurile lor preferate.


Un moment muzical emoţionant a fost oferit de Dragoş Darius, un baiețel talentat, tenor în devenire.  Au mai fost prezenți 70 de copii pasionați de calculatoare care s-au întâlnit pentru lecția de Coder Dojo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.