ADMITERE LICEU 2014 Cu ce medii pot intra absolvenții de clasa a...

ADMITERE LICEU 2014 Cu ce medii pot intra absolvenții de clasa a VIII-a din județul Timiș la școala preferată

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Doi elevi din județul Timiș, Oana Cosmina Nuță și Ana-Maria Oravitan, sunt de nota zece, și asta pentru că au reușit performanța de a avea o medie maximă, atât la Evaluarea Națională, cât și în cei patru ani de școală gimnazială. Din acest motiv, aceștia se pot înscrie la orice liceu doresc. Potrivit ierarhiei afișate, joi seara, de către Ministerul Educației Naționale, cea mai mică medie de admitere la liceu din județul nostru este de doar 2,29.

Între 4 și 8 iulie, toți absolvenții clasei a VIII-a sunt așteptați să se înscrie la liceul preferat, și asta pentru că a început prima etapă de admitere în învățământul liceal de stat.


Majoritatea elevilor din județul Timiș au medii de admitere în liceu peste cinci. Din cei peste 4.704 absolvenți de clasa a VIII-a, doar 1.100 au medii sub cinci, dar totuși si aceștia se vor putea înscrie la liceu.

Din acest an, admiterea în liceu se face pe baza mediei de la Evaluarea Națională, care reprezintă 75 %, iar restul de 25 % este dată de media din gimnaziu.

Tot pe site-ul Ministerului Educației Naționale a fost publicată și lista cu specializările din școlile din județul Timiș, precum și numărul de locuri disponibile. Astfel, aflăm că cele mai multe locuri, 140, sunt disponibile la specializarea Matematică-Informatică din cadrul Liceului Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara și la specializarea Industrie alimentară din cadrul Liceului Tehnologic de  Industrie Alimentară din Timișoara. De asemenea, elevii pot afla care este ultima medie cu care s-a intrat în anul 2013 la specializarea la care doresc să se înscrie și care este ultima medie de absolvire.

Ierarhia mediilor pentru admiterea la liceu în județul Timiș, lista cu specializările, școlile și liceele din județ, dar și lista candidaților din județul Timiș ordonați alfabetic poate fi consultată AICI!

După perioada de completare a fișelor de înscriere, în perioada 4 – 8 iulie, urmează repartizarea computerizată a absolvenților care s-au înscris în prima etapă, în data de 15 iulie. Listele cu candidații vor fi afișate în 16 iulie la școlile la care elevii au învățat, dar și la liceele la care au fost declarați admiși. Până în data de 25 iulie vor fi depuse dosarele de înscriere.

Urmează încă două etape de admitere, care se vor încheia pe 8 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.