ALERTĂ Cinci turişti, dintre care trei fete între 4 şi 10 ani...

ALERTĂ Cinci turişti, dintre care trei fete între 4 şi 10 ani au rămas blocaţi pe o insulă de pe râul Strei UPDATE Unde au fost duși de urgență

0
DISTRIBUIȚI

salvare pompieri rau

Pompieri intervin, luni după-amiază, pentru a aduce la mal cinci turişti, două femei şi trei fetiţe cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, care au rămas blocaţi pe o insulă în mijlocul râului Strei după ce s-au deschis vanele la unul dintre barajele minihidrocentralelor din amonte.

„Un pompier a reuşit să ajungă înot până la insuliţa unde au rămas blocaţi turiştii şi a asigurat o fată de 10 ani pe care a adus-o la mal.


Apele au crescut tot mai mult şi a devenit şi mai periculos, motiv pentru care ne mutăm pe celălalt mal al Streiului şi încercăm să aducem acolo femeile şi copiii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitanul Anemona Doda.

Apele râului Strei au crescut cu peste un metru după ce s-au deschis vanele la unul dintre barajele minihidrocentralelor din amonte. Incidentul s-a petrecut între Haţeg şi Simeria, unde malurile râului sunt folosite ca zone de agrement

În cursul zilei de duminică pompierii hunedoreni au intervenit pentru a aduce la mal patru adulţi şi doi copii care au rămas blocaţi pe o insuliţă din mijlocul râului Strei, la numai câţiva kilometri distranţa de locul unde luni după-amiaza au rămas blocaţi cei cinci turişti. Un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a sosit la locul indicat, iar imediat pompierii şi un scafandru au desfăşurat o cordelină de la mal la insula pe care au rămas izolaţi turiştii. În scurt timp echipa de intervenţie a reuşit să îi aducă pe cei şase la mal, în siguranţă.

UPDATE Turiștii au fost salvați din mijlocul apelor după cinci ore. Când au ajuns la mal, au fost transportați de urgență la spital deoarece erau deshidratați și au făcut insolație.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.