ANI: Ambasadorul României la UNESCO nu poate justifica aproximativ 78.000 de euro....

ANI: Ambasadorul României la UNESCO nu poate justifica aproximativ 78.000 de euro. REACŢIA lui Nicolae Manolescu

1
DISTRIBUIȚI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

ANI a constatat că ambasadorul României la UNESCO, Nicolae Manolescu Apolzan, nu poate justifica aproximativ 78.000 de euro şi a sesizat Comisia de specialitate de la Curtea de Apel Bucureşti să facă un control privind averea acestuia, scrie Mediafax. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în anul 2009, Nicolae Manolescu Apolzan a realizat venituri salariale în cuantum de 664.492,62 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 991.389 de lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 326.896,38 lei (aproximativ 78.000 de euro).

Astfel, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti să facă un control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Nicolae Manolescu Apolzan în perioada exercitării funcţiei publice. Nicolae Manolescu Apolzan este ambasador, delegat permanent al României de pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură Paris, începând din 20 noiembrie 2006. ANI a precizat că Nicolae Manolescu Apolzan a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Manolescu: Nu ştiu nimic despre raportul ANI; Aş vrea eu să am 78.000 de euro de cheltuială 

„Nu ştiu nimic.


A existat un dosar acum cinci ani la ANI şi a fost închis. Din câte mi-a comunicat ANI în urmă cu aproximativ un an, dosarul respectiv a fost închis. De unde a apărut acum asta nu ştiu”, a declarat Nicolae Manolescu. Manolescu a mai spus că în respectivul dosar al ANI nu era vorba despre faptul că el nu ar putea justifica o sumă de aproximativ 78.000 de euro. „Oricum sumele pe care le cheltuisem, le-am declarat. Aş vrea eu să am 78.000 de euro de cheltuială”, a mai spus Nicolae Manolescu.

Întrebat dacă va contesta raportul de evaluare al ANI, Nicolae Manolescu a spus: „Dacă mi se va comunica ceva oficial, o să contest”.

 

1 COMENTARIU

  1. la unesco ???? ce cauta o organizatie comunista basista la unesco hotii peste tot securistii sau infiltrat peste tot cu propaganda lor de dreapta securistii hotii fura tot,afara cu gunoele din clanul tiganesc bercea-traian si mircea ce fura cu dreapta paziti de 1o.ooo de securistii si o justitie corupta ,kövesy-stanciu -georgescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.