Antonescu: ”Lovitura de stat” trebuie lămurită cu PDL. Faptul că Udrea pune...

Antonescu: ”Lovitura de stat” trebuie lămurită cu PDL. Faptul că Udrea pune condiţii, jenant

0
DISTRIBUIȚI

Romanian interim president Crin Antonescu delivering his first public speech

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că, din punctul său de vedere, subiectul ”loviturii de stat” din 2012 va trebui clarificat cu PDL în perspectiva fuziunii şi a catalogat drept ”jenant pentru o doamnă” faptul că Elena Udrea a pus nişte condiţii fără să fie întrebată, scrie Mediafax.

Antonescu a fost întrebat de ce crede că PDL ar trebui să renunţe la ideea că în 2012 ar fi avut loc o ”lovitură de stat” la momentul suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.”Eu cred că oricine ar trebui să renunţe la asemenea inepţii, care nu fac bine nimănui, care după părerea mea jignesc încă o dată 7,5 milioane de oameni, le jignesc prezenţa la vot, le jignesc votul, care încă o dată agită apele în legătură cu imaginea României. Pentru că e caraghios că într-o ţară a Uniunii Europene s-a dat o lovitură de stat, o lovitură de stat care să spun aşa este concepută drept un mare şoc emoţional. Nu ştiu ce înţeleg prin lovitură de stat domnul Băsescu, doamna Udrea, alţii. Probabil o mare emoţie. Nu orice mare emoţie este o lovitură de stat”, a declarat Antonescu. El a precizat că le-a transmis celor de la PDL că, din puntul său de vedere, ”între lucrurile care vor trebui totuşi clarificate la nivelul partidului unificat este şi acest punct din istorie”.

”Se mai întâmplă un lucru comic, apropo de cei care fac tot felul de serbări câmpeneşti în cinstea batjocoririi votului a milioane de concetăţeni.


Am văzut de pildă că doamna Udrea îmi pune nişte condiţii. Să-mi pună nişte condiţii atunci când îi voi cere votul, înainte e un pic caraghios. Adică formulează nişte condiţii fără să o întrebe cineva, şi asta după părerea mea este jenant, mai ales pentru o doamnă”, a mai declarat Antonescu. Fostul preşedinte al PNL i-a transmis şi premierului Victor Ponta ”să aprofundeze” regretul legat de ”continuarea USL”, menţionând că poate ”cândva pe parcursul îndelungatei sale cariere politice” va recunoaşte ”de ce USL a eşuat”. Liderul PMP, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că formaţiunea sa va sprijini candidatul PDL şi PNL în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, dar ”depinde ce îşi asumă” acesta, iar dacă va fi vorba despreCrin Antonescu, el va trebui să se dezică de ceea ce s-a întâmplat în 2012.

Întrebată de jurnalişti dacă PMP va susţine candidatul PDL şi PNL în cazul în care acesta va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Udrea a răspuns: “Da, dar depinde ce îşi asumă. Dacă ar ajunge domnul Antonescu, cel care a fost părţaş la lovitura de stat de acum doi ani şi toată lumea se face că a uitat că domnul Antonescu era cel care trona la Cotroceni preşedinte interimar după ce-l dăduse afară din palat pe Traian Băsescu printr-o lovitură de stat parlamentară dată în trei zile, deci dacă domnul Antonescu ajunge în turul doi ca să obţină votul nostru măcar atât trebuie să facă, să se dezică de ceea ce s-a întâmplat în acea perioadă, să se dezică şi să regrete asocierea şi parteneriatul cu Victor Ponta”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.