Aproape o tonă și jumătate de legume și fructe, confiscate de polițiștii...

Aproape o tonă și jumătate de legume și fructe, confiscate de polițiștii de la Investigarea Fraudelor. Câte amenzi au dat

1
DISTRIBUIȚI

politia control investigarea fraudelor piata legume acte

Poliţiştii de investigare a fraudelor au efectuat controale, astăzi, la 37 de agenţi economici din Timişoara, scopul acțiunii fiind acela de a preveni și cobate evaziunea fiscală.

Cei 20 de polițiști, sprijiniți de colegii de la Poliția Rutieră, au verificat respectarea normelor referitoare la plata TVA intracomunitară, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, concordanţa între stocurile criptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare, precum şi verificarea situaţiei contractuale a angajaţilor. De asemenea, s-a verificat respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri, fiind amplasate filtre rutiere.

Astfel, poliţiştii au controlat 37 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, care au ca obiect de activitate vânzarea de legume şi fructe en-gros şi en-detail, fiind aplicate 17 sancţiuni contravenţionale pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, in condiţiile legii.


Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 85.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 1.317 kg de legume şi fructe (450 kg de porumb, 120 kg de cartofi, 203 kg de varză, 100 kg de piersici, etc.), în valoare de peste 3.400 de lei.

politia control investigarea fraudelor piata legume 1

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.