Artă în stradă, în cadrul unei campanii inedite de informare cu privire...

Artă în stradă, în cadrul unei campanii inedite de informare cu privire la virusul HIV, la Timișoara. Ce le recomandă specialiștii tinerilor GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2004396748">

hivstreetart_explicatii

Tinerii timișoreni care se plimbă, în aceste zile, pe strada Mărășești vor primi prezervative și pliante prin intermediul cărora sunt invitați să-și facă gratuit testul HIV. Mai mult, arta urbană a fost aleasă ca un instrument inovativ de transmitere a unui mesaj tinerilor, acela de a utiliza prezervativul în contextul unui act sexual întâmplător. Astfel, cinci panouri de graffiti cu scene din viața unei tinere infectate cu HIV sunt expuse pe strada Mărășești, iar o trupă de break-dance face show în fața panourilor.

Totul are loc în cadrul HIV Street ART, o campanie națională de informare și educare organizată de Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, în parteneriat cu Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, ce se desfășoară între 2 și 5 iulie în orașul nostru.

“HIV Street ART este, de fapt, o poveste! Povestea unei tinere infectate cu HIV! Această poveste este transpusă, cu ajutorul graffiti, pe cinci panouri care ilustrează etapele vieții tinerei, de la comportamentul de risc, testare, aflarea diagnosticului, stigmatizarea și autoizolarea, și până la acceptarea bolii și a tratamentului care o vor duce către o viață normală, cu o familie fericită și cu copii sănătoși”, transmit organizatorii evenimentului.

Prezent la eveniment, Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” din București, a dorit să le transmită un mesaj tinerilor. “Cea mai frecventă cale de transmitere a infecției HIV este cea sexuală, sexul neprotejat. De aceea, este bine să se utilizeze prezervativul în contextul unui act sexual întâmplător. Primele semne ale prezenței acestui virus sunt cele care asociază apariția ganglionilor și se simt foarte bine de-o parte și de alta a gâtului. Este bine ca două persoane când doresc să se sărute, spre exemplu, să simuleze că se mângâie pe gât, iar dacă constată că pe sub piele se simt niște mărgeluțe, să se oprească din acțiune și să propună testarea pentru HIV”, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

Potrivit statisticilor, peste 11.000 români sunt infectați cu HIV, 800 dintre aceștia se află în cele patru județe din Regiunea Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.