Astăzi se împlinesc 145 de ani de transport public în Timișoara. Cum...

Astăzi se împlinesc 145 de ani de transport public în Timișoara. Cum a fost marcat evenimentul GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

concert peregrinii ratt (5)

Ziua Transportului Public Local, eveniment național, a fost celebrată în acest an în mod special la Timișoara, astăzi, orașul de pe Bega aniversând în 2014 aproape un secol și jumătate de transport în comun.

Conform monografiei publicate de Direcţiunea Tramvaielor Comunale Timişoara acum aproape 85 de ani pentru perioada 1869 – 1929, „în 3 Noembrie 1867 s’au pus bazele societäţii pe acţiuni, pentru construirea unei linii ferate cu tracţiune animală, în scopul facilitării transportului de persoane şi mărfuri, pe distanţele între suburbiile Fabrică, Cetate şi Iosefin, până la gara Căilor Ferate”.

Sediul RATT de pe bulevardul Take Ionescu și-a deschis astăzi porțile pentru curioși, care au avut ocazia să asiste la un concert al trupei Peregrinii.


Evenimentul menit să marcheze împlinirea a 145 de ani de la punerea în funcţiune a primului tramvai tras de cai de pe teritoriul actual al României, care a ieşit pe traseu în 08 iulie 1869 a beneficiat de o coloană sonoră specifică acelei epoci, bucățile muzicale fiind pigmentate cu scurte descrieri ale epocii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.