ATENȚIE Spitalele din Timiș nu mai au dreptul să vă solicite niciun...

ATENȚIE Spitalele din Timiș nu mai au dreptul să vă solicite niciun leu pentru coplată. Cum îi puteți reclama pe cei care nu respectă această prevedere

0
DISTRIBUIȚI

coplata

Toate spitalele din județul Timiș nu mai au voie, începând din această lună, să le mai solicite pacienților coplata la externare. Mai mult, nici laboratoarele și nici ceilalți furnizori de servicii medicale din județ, chiar dacă sunt privați, care au semnat contractul cu Casa de Sănătate nu mai au dreptul să perceapă această taxă pacienților care se prezintă cu bilet de trimitere. Anunțul a fost făcut, astăzi, de conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, care a decis să nu mai fie prevăzută în noile reglementări coplata.

Măsura face parte dintr-o serie de demersuri inițiate de reprezentanții CJAS Timiș în vederea susținerii gratuității serviciilor medicale pentru persoanele asigurate.


„Prin demersurile noastre înaintate Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Timiş, am dorit ca toate persoanele asigurate să beneficieze, conform legii,  de asistenţă medicală gratuită, fără a mai suporta din buzunarul propriu contravaloarea unor servicii medicale, un exemplu în acest sens fiind  investigaţiile de imagistică”, a declarat Victor Dumitrașcu, președintele CJAS Timiş

Ca urmare a demersurilor făcute de CJAS Timiş, coplata nu mai este prevăzută în noile reglementări, respectiv contractul cadru şi normele metodologice de aplicare a contractului pentru anul în curs. În cazul în care vor fi furnizori de servicii medicale care nu vor ține cont de noile prevederi, acestea riscă rezilierea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Timiș.

Spitalul Județean Timișoara și Spitalul Municipal Timișoara au stabilit o coplată de 10 lei la externare, iar cu banii strânși s-au cumpărat soluții pentru curățenie sau hârtie. Coplata a intrat în vigoare la data de 1 aprilie 2013. Valoarea acesteia a fost stabilită de fiecare spital în parte, dar nu mai puţin de cinci lei şi nici mai mult de zece lei. Mai mult, unele laboratoare, deși au contract cu Casa de Sănătate, le percepeau pacienților o coplată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.