ATENȚIE Timișenii care merg în vacanță pe Transalpina trebuie să aibă grijă...

ATENȚIE Timișenii care merg în vacanță pe Transalpina trebuie să aibă grijă la restricții. Ce probleme sunt pe șosea

1
DISTRIBUIȚI

Transalpina winding road in Romania Transalpina, cel mai înalt drum rutier din România și din lanțul munților Carpați, este deschis circulației. Astfel timișenii își pot alege ca destinație de vacanță Transalpina, dar o fac pe riscul lor asta pentru că are statut de „drum în lucru”, potrivit ministrului transporturilor, Ioan Rus. Acesta a declarat la că Transalpina, cel mai frumos drum din România, este deschis circulației, dar este un „copil orfan cu statut de drum în lucru”.

„Transalpina este în situaţia de copil orfan. Adică ea nu a fost preluată de către CNADNR de la constructor, constructorul e în faliment sau nu ştiu exact cum e, a fost preluat de o firmă de insolvenţă, o primă firmă de insolvenţă care a renunţat, ăia şi-au dat demisia din insolvenţă şi a luat-o a doua si nici asta… Transalpina e un copil orfan, care nu are tată, nu are mamă în acest moment şi încercăm să vedem prin serviciile de protecţie socială, de asistenţă, de casa copilului să-i găsim o soluţie.  Ăsta e adevărul adevărat”,  spus Ioan Rus.

Rus a mai explicat că Transalpina este deschisă  cu restricţii de rigoare și sub formă de drum în lucru.


„Este deschisă. Atâta doar că e un statut de drum în lucru, adică cu restricţiile de rigoare, atenţionat fiecare să umble cu grijă acolo că nu-s finalizate chiar toate chestiunile”, a mai spus acesta.

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) circulația rutieră este deschisă doar între localitățile Bengeşti şi Rânca, iar sectorul de drum cuprins între Rânca şi Sebeş este închis circulaţiei publice pe toată perioada anului, din cauză că lucrările de construcţie nu sunt finalizate. Conform unui comunicat de presă transmis de CNADNR , dacă pe traseul menționat, închis pentru circulația publică, au loc accidente rutiere, repostabilitatea le aparține șoferilor care se deplasează în zona respectivă.

Reprezentanții CNADNR au mai anunțat faptul că drumul poate să cedeze în cazul unor condiții mete-rutiere nefavorabile, asta pentru că sectorul de drum nu a fost echipat de constructorul SC Romstrade SRL cu elementele de siguranţă obligatorii  și anume parapeţi de siguranţă, semnalizare verticală şi marcaj rutier. În aceste condiții, structura de rezistență a drumului este degradată din cauza scurgerii necontrolate a apei provenite din precipitații și din topirea zăpezilor.

Transalpina (DN 67C), cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, traversează Munții Parâng, prin Stațiunea Rânca din Gorj, leagă Oltenia de Transilvania și este cea mai înaltă şosea din România atingând în Pasul Urdele altitudinea de 2145 m.

1 COMENTARIU

  1. Afirmatia ca”sectorul de drum cuprins intre Rinca si Sebes este inchis circulatiei…”este o mare minciuna,restrictia este valabila NUMAI pe sectorul de drum Rinca-Obirsia Lotrului !!! Valea Frumoasei (Obirsie-Oasa-Capilna-Sebes)nu o puteti inchide ..voi,stimabililor !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.