Atenție unde vă faceți tatuaje. Ce boală mortală poate declanșa un simplu...

Atenție unde vă faceți tatuaje. Ce boală mortală poate declanșa un simplu desen pe piele

0
DISTRIBUIȚI

Tratamiento del SIDA

Tot mai multe persoane, în special tineri, sunt diagnosticate cu SIDA. Cel puțin aceasta este concluzia la care au ajuns medicii timișoreni care se ocupă de persoanele infectate cu virusul HIV. Teodora Moisil, coordonatorul Centrului Regional de Luptă Anti-Sida din Timișoara, a precizat că, în acest moment , în evidența centrului se află peste 800 de persoane cu SIDA din județele Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Peste 30 % dintre aceștia s-au infectat cu virusul HIV după 1990.

“710 pacienți sunt pe tratament.


Avem o incidență destul de crescută, dacă mă refer la declararea cazurilor noi, de la an la an, cam cu 20 – 25 %, la adulți. Sexul neprotejat este principala cale de transmitere a bolii. Dar mai nou avem și utilizatori de droguri sau persoane care își fac tatuaje în condiții neadecvate care sunt diagnosticate cu SIDA, a explicat Teodora Moisil.

La nivel național există aproape 12.000 de persoane cu SIDA, în fiecare an sunt diagnosticați în jur de 600 de pacienți cu această boală. “Ne-am propus să menținem această rată. Contactul sexual neprotejat, utilizarea de droguri cu administrare intrevenoasă, transmiterea verticală, de la mamă la făt, și tatuajele făcute în condiții neadecvate, sunt principalele modalități de transmitere a virusului HIV. Vom primi niște fonduri norvegiene printr-un program și vrem să le punem la dispoziție celor care consumă droguri seringi, dar și consiliere și să le oferim posibilitatea de a se testa”, a explicat și Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.