AVERTIZARE de ploi şi vijelii în toată ţara, marţi şi miercuri. Cum...

AVERTIZARE de ploi şi vijelii în toată ţara, marţi şi miercuri. Cum va fi afectat Banatul

0
DISTRIBUIȚI

Furtuna ..

Meteorologii au avertizat că, de marţi dimineaţă până miercuri seară, în toate judeţele ţării vor fi ploi torenţiale, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de marţi, ora 04.00, până miercuri, ora 22.00, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată.


Vestul țării va scăpa mai repede de intemperii, pentru că frontul de instabilitate atmosferică intră în țară prin Banat şi Crişana, trecând apoi prin Oltenia, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Moldovei şi în vestul Munteniei.

În aceste regiuni vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 – 40 de litri pe metru pătrat, se arată în informarea ANM.

„Instabilitatea atmosferică se va manifesta şi în partea de sud-est a teritoriului, în special spre sfârşitul intervalului, dar pe arii mai restrânse”, a precizat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.