Bătălie mare pe locurile bugetate din cadrul Universității Politehnica. Pentru ce specializare...

Bătălie mare pe locurile bugetate din cadrul Universității Politehnica. Pentru ce specializare se luptă viitorii studenți și care sunt cele mai căutate domenii

0
DISTRIBUIȚI

studenti

Aproximativ 3.500 de absolvenții ai claselor a XII-a, care au luat cu brio examenul maturității, s-au înscris la Universitatea Politehnica din Timișoara care pune la dispoziție 2.200 de locuri bugetate.

Cea mai mare concurență este la specializare Informatică din cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, unde sunt şapte candidaţi pe un loc bugetat.


Aici s-au înscris 396 de candidaţi și sunt disponibile 55 de locuri bugetate. Admiterea se face pe bază de concurs de dosare.

Astăzi a avut loc proba scrisă la matematică pentru cei care s-au înscris la specializările Calculatoare, Tehnologia Informaţiei și Ingineria Sistemelor, respectiv Inginerie Electronică și Telecomunicaţii. La testare au participat 1.046 de candidați care se luptă să ocupe unul din cele 570 de locuri bugetate disponibile pentru aceste domenii.

La Facultatea de Arhitectură și Urbanism, specializarea Arhitectură, se oferă 65 de locuri bugetate pentru care concurează 129 de tineri. Examenul a avut loc luni, iar astăzi a început runda I de confirmări. În 23 iulie are loc proba de Desen tehnic și liber la specializarea Mobilier și Amenajări Interioare din cadrul aceleași facultăți.

Domeniile cele mai căutate în rândul viitorilor studenți sunt Inginerie electrică cu 161 de înscriși pe 90 de locuri bugetate, Științe ale Comunicării unde s-au înscris 137 de candidați pe 45 de locuri bugetate, Inginerie Geodezică care are 80 de înscriși pe 45 de locuri bugetate, Inginerie și Management la care s-au înscris 261 de tineri pe 145 de locuri bugetate, respectiv Mecatronică și Robotică cu 155 de înscriși pe 88 de locuri bugetate. Per total, concurenţa la UPT este de 1,6 candidaţi pe un loc bugetat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.