Blaga: „Numele viitorului partid va fi PNL”. Candidatul comun al PNL-PDL la...

Blaga: „Numele viitorului partid va fi PNL”. Candidatul comun al PNL-PDL la prezidenţiale va fi anunţat în 4-5 august

4
DISTRIBUIȚI

blaga si ostaf10_resize

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, joi, că numele viitorului partid, rezultat din fuziunea PNL-PDL, va fi PNL, iar sediul noii formaţiuni va fi în Aleea Modrogan numărul 1. Candidatul comun al PNL-PDL la prezidenţiale va fi anunţat în 4-5 august.

Congresul de fuziune al celor două partide va avea loc în 26 iulie.

„În 26 iulie vom avea congresele de fuziune, fuziune prin comasare a PDL cu PNL (…) Acest partid se va numi Partidul Naţional Liberal, iar documentele prevăd foarte clar, şi în toată comunicarea oficială vom şi folosi această expresie, că PNL este rezultatul fuziunii dintre PDL şi PNL”, a declarat Vasile Blaga, după ultima rundă de negocieri între cele două formaţiuni.

Blaga a mai precizat că imnul noului partid va fi cel al PDL, „Verde-nrourat”.

„Statutul a urmărit cu foartă multă atenţie parcursul clar al celor două partide de până în 26 iulie, de respectare a statului de drept, a valorilor colegilor din PPE: demnitate, libertate, dreptate, solidaritate, toate criteriile care le-am avut şi până acum care ţin de integritatea membrilor noştri (…) N-o să avem niciun document secret. Atât Statutul, cât şi protocolul de fuziune, programul politic, după ce vom avea desemnat candidatul la Preşedinţie, programul acestuia, în septembrie programul partidului pentru români, toate vor fi publice”, a spus preşedintele PDL.

Întrebat de ce s-a renunţat la denumirea de PDL, Vasile Blaga a precizat că „într-o astfel de negociere fiecare trebuie să câştige”, subliniind că, de partea cealaltă, PNL a acceptat, prin aderarea la PPE, valorile conservatoare şi creştine, trecute şi în Statutul şi programul noului partid, precum şi discuţii despre economia socială de piaţă.

„Fiecare a trebuit să lăsăm din fiecare parte pentru a ajunge la un scop comun”, a punctat el.

Totodată, Vasile Blaga a afirmat că noul partid doreşte a fi nu doar „o alternativă la PSD”. „Ne-aţi văzut că am vorbit foarte puţin de PSD în perioada asta, chiar dacă, evident, el şi-a strâns tot ce a avut de strâns pe partea stângă, iar noi în continuare trebuie să creăm o alternativă, iar convingerera mea este că noul partid va învinge la prezidenţiale şi în 2016 la alegerile generale”, a precizat liderul PDL.

La rândul său, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că au reuşit să facă un lucru pe care mulţi şi-l doresc de 24 de ani, mulţi au vorbit despre el, dar acum sunt foarte aproape de finalizare, şi anume unificarea dreptei.

„Acest partid nu este creat doar pentru a câştiga prezidenţialele, acest partid este creat pentru a schimba România, pentru a schimba România în bine. Noi ne dorim evident să câştigăm prezidenţialele cu candidatul unic pe care-l vom desemna la începutul lunii august, dar ne dorim să câştigăm şi alegerile parlamentare din 2016, să conducem România într-un drum mult mai bun, mult mai clar, în aşa fel încât să avem ceea ce probabil cu toţii ne dorim: o viaţă mai bună ca şi oamenii să simtă că acest partid vine cu o strategie, vine cu o gândire clară pentru deceniul care urmează”, a spus Iohannis.

Candidatul comun al PNL-PDL la alegerile prezidenţiale din noiembrie va fi anunţat în 4-5 august, au precizat, joi, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis.

Tot atunci va fi stabilită şi echipa de campanie pentru alegerile prezidenţiale, precum şi calendarul electoral şi preelectoral care este „extrem de strâns”, a declarat Blaga, după ultima rundă de negocieri PDL-PNL.

„Cel mai târziu candidatul trebuie înscris la Biroul Electoral Central în 15 septembrie, dar alianţa electorală în 8 septembrie.


Până atunci trebuie strânse semnăturile necesare, obligatorii prin lege, pentru susţinerea candidatului”, a spus Vasile Blaga.

Preşedintele PDL a mai spus că, „dacă unul din cele două partide dă candidatul la Preşedinţie, celălalt va da candidatul la funcţia de prim-ministru”, ceea ce nu înseamnă va fi o candidatură în tandem.

„Noi nu avem încă pusă la punct strategia pentru alegerile prezidenţiale (…) O să vedem la momentul respectiv cum vom sta, pentru că va trebui să ne cunoaştem candidatul la funcţia de preşedinte al României”, a punctat Blaga.

Întrebat dacă Mihai-Răzvan Ungureanu ar putea candida în tandem cu Klaus Iohannis, Blaga a precizat că noul partid nu duce lipsă de candidaţi pentru funcţia de premier.

„Vom avea şi vom propune un candidat. Care va fi acela, eu nu ştiu. Nu ştiu. Ce pot să vă spun e că sunt aproape finalizate ca parcurs‚ între noi şi partidul Forţa Civică, discuţiile cu ei. Luni dacă ajungem la concluzii finale, vom ajunge la concluzii finale. Nu ducem lipsă de potenţiali candidaţi pentru funcţia de prim-miniştri, oameni foarte serioşi care şi-au demonstrat abilităţile administrative, politice şi care pot conduce un eventual guvern. Da’ nici nu ştim dacă vom candida în tandem. N-am stabilit strategia pentru alegerile prezidenţiale”, a afirmat liderul democrat-liberal.

Acesta a reamintit că la prezidenţiale PDL şi PNL vor candida ca o alianţă electorală al cărui nume va fi anunţat la începutul săptămânii viitoare.

„Sunt mai multe proiecte pe care noi le avem în focus grupuri ca să ştim exact care va fi numele acestei alianţe electorale. Nu candidăm sub numele noului partid, că nu putem. Am vrea, dar lucrul acesta nu se poate din punct de vedere jurudic. Probabil noul partid va fi înregistrat la sfârşitul anului, la începului anului viitor”, a mai precizat Vasile Blaga.

La negocierile de joi, care au durat aproximativ o jumătate de oră, au participat preşedintele PDL, Vasile Blaga, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, în timp ce din partea PNL au fost Klaus Iohannis şi Mihai Voicu. Ludovic Orban şi Alina Gorghiu au venit cu puţin timp înainte de încheierea discuţiilor.

Miercuri dimineaţă, echipele de negociere ale PNL şi PDL au avut o nouă întâlnire, la finalul căreia Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban au anunţat că au fost finalizate discuţiile, ajungându-se la o înţelegere privind Statutul noului partid, numele şi protocolul de fuziune.

Surse din echipele de negociere au declarat pentru Mediafax că viitorul partid se va numi PNL.

4 COMENTARII

  1. Incredibil ce se intimpla in politica acestei Romanie !
    Minciuna, minciuna, minciuna……. Nu degeaba se zice ca politica e mare cu…..va….. Aceasta „strategie” a fost gindita bazat pe procentul de analfabetism(politic) al romanilor ? Daca Romania ajunge sa -l aibe pe Iohannis ca presedinte, atunci … noapte buna Romania ! Ca doar asta e interesul : succesul lui Iohannis la alegeri.
    Nu e destul cit s-a vindut tarisoara asta pe bucati mai mici sau mari, cu Iohannis v-a fii doar anexa unor alte „puteri” europene sau chiar altele…. D-le Blaga chiar nu mai aveti un dram de caracter ? Sipla alianta intre aceste doua partide spune totul : Romania nu mai exista. Si mai vorbiti de ideologia PDL-ului … „demnitate, libertate, dreptate, solidaritate, toate criteriile care le-am avut şi până acum care ţin de integritatea membrilor noştri (…) ” Vreti sa incepeti cu domnia voastra si propria familie ? Ca de membrii sa nu mai vorbim … Poate ar fii mai simplu sa dati cifra membrilor care nu sint in atentia ANI sau DNA decit a celor care si-ar vinde si mama pt interese materiale, ce sa mai vorbim de vindutul tarii…. Iohannis a fost la ANI, din Timis Ostaficiuc, Popoviciu (marii nostri hoti, pardon, politiieni, langos cu brinza ), fiul propri in atentia organelor, de nume care omul de rind nu le retine sau nu le are in ureche sa nici nu mai vorbim. Ce mai cauta astfel de oameni in politica tarii ? Si mai vreti si candidat la presedentia tarii ? Nu ca PSD ar fii o alternativa fericita , dincontra, dar e asta pe ce va bazati ? Chiar credeti ca puteti oferii la nesfirsit prostimii cai verzi pe pereti ? Istoria se repeta si poate nu e chiar departe ziua…. Nu va e chiar de loc frica ? Principalul e de-a ramine in istorie. Cum si ca ce nu mai conteaza… si de marii criminali si hoti se pomeneste secole la rind…
    Culmea e ca oameni ca politicienii Romaniei de azi, cred ca fac fapte deosebite pentru bunastarea acestui popor si lumea e nerecunoscatoare….. Si Ostaficiuc se lauda cindva cite a facut pentru judet si pentru Timisoara, dar de pretul platit de localnici si de cistigurile lui proprii nu scoate o vorba….. Am facut si am dres……. (si Ceausica a incercat sa se agate de asta). Acum o alta mostra e si Robu , care se v-a smiorcaii mai rau si mai disperat cind v-a fii schimbat, ca doar postul lui e pentru posteritate….
    O saraca tara, pe ce miini ai ajuns….
    si lumea a crezut ca a scapat definitiv de PDL. Asta e mai rau decit orice alta molima…..sau poate doar nu s-au stirpit eficient germenii….. Romanii mai spera insa !

  2. blaga cane rau un securist ceausist sef la vama bors ce lua spaga inca de atunci,cu case ,terenurii,bani,firme ce nu platesc la stat,un lingau de cur basescu din pdl, se unesc hotii cu prostii pnl.lui antonescu tradatorul ca sa ajunga globa lui vice la bruxel la ppe ??? cu iohanis alt versat la case furate din meditatii,mai lipseste bercea in partid ca va da lectii cum se fura protejat de dna,basescu,

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.