„Botez“ cu aplauze furtunoase pentru Rezident Ex. Noul solist a trecut cu...

„Botez“ cu aplauze furtunoase pentru Rezident Ex. Noul solist a trecut cu brio examenul publicului FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1187950813">

REZIDENT EX 08_resize

Primul concert susţinut alături de noul solist de către supergrupul format din instrumentişti care au scris istorie în rockul românesc, Rezident Ex, desfăşurat aseară La Căpiţe, a constituit un „botez“ cât se poate de interesant pentru muzicienii care au lansat anul trecut albumul de debut Alpha. După cum era de aşteptat urechile celor prezenţi s-au concentrat cât se poate de aprig asupra prestaţiei lui Sebastian Simonis, noua voce a rezidenţilor, care a trecut cu brio acest examen.

Încă de la primele acorduri ale piesei Buletin de ştiri – cu care trupa a deschis recitalul – fanii au avut parte de o voce hotărâtă, care s-a integrat cât se poate de bine în peisaj. Versurile „Într-o lume-n care omul/Este un obiect uitat/Nebunia şi-a luat tronul/Încercand un nou asalt“, au fost savurate pe deplin de spectatori. De această dată Rezident Ex a cântat în formulă completă, astfel încât încă de la piesa a doua a show-ului – Camera Viselor – pe scenă şi-a făcut apariţia şi Adrian Popescu, prezentat de Tavi Iepan drept „singurul om normal din trupă“, după cum declarase Christian Podratzky într-un articol publicat pe site-ul nostru. Un rol aparte, a avut ca de obicei Matthias Lange, germanul care ne-a anunţat că este campion mondial şi a cărui compoziţie Roy Black Sabath a făcut furori la faţa locului. Muzicianul german a demonstrat încă o dată că este un bun showman, astfel încât alături de noul solist a dialogat cât se poate de energic cu spectatorii, mai ales pe celebra „Brigadierii“.

Printre piesele care s-au auzit la faţa locului s-a numărat şi Lasă-mă să zbor (care va avea parte de un videoclip în această toamnă), „Cheia şi scânteia“ şi chiar şi o compoziţie „foarte proaspătă“, după cum spunea Tavi Iepan pe scenă. După cum era de aşteptat, unul din momentele de foc ale show-ului a fost acela când publicul a cântat alături de muzicieni „Noi suntem brigadierii/Ce trec fluierând/Nu ne opreşte ploaie/,Nici soare, nicï vânt“. Spre final muzicienii au avut parte şi de două mici pene de curent, dar aplauzele spectatorilor au făcut ca aceste momente neplăcute să fie trecute cu brio. Chiar dacă unii spectatori au fost tentaţi să facă diverse analogii între fosta voce a trupei, „Kempes“, şi Sebastian, cel care a cântat pentru prima dată alături de Rezident Ex, noul solist al formaţiei spune că nu încearcă să imite pe nimeni. „Nu am încercat să imit pe nimeni, aceasta este vocea mea. Nu am cum să o schimb. Exact aşa am cântat şi alături de cei de la Blind Spirits. Normal că am avut ceva emoţii înaintea acestui concert, dar odată ajuns pe scenă mi-au trecut instantaneu. A fost un debut reuşit şi încă de la primele acorduri am simţit că spectatorii m-au primit cu braţele deschise. M-am simţit de parcă ne cunoşteam de multă vreme. A fost un feedback extraordinar din partea publicului căruia ţin să îi mulţumesc pentru această seară memorabilă“, ne-a declarat Sebastian Simions, imediat după concert. Înaintea concertului din Timişoara, membrii Rezident Ex au filmat câteva cadre pentru viitorul lor videoclip „Lasă-mă să zbor“, la Bucureşti, iar pentru toamna acestui an trupa pregăteşte un turneu în câteva oraşe din ţara noastră, urmând ca mult aşteptatul material discografic secund Rezident Ex să apară în cursul anului viitor.

Foto: Adrian Pîclișan


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.