Britanicii Loadstar sunt invitaţii speciali ai Freenetik Open Air Party. Vezi când...

Britanicii Loadstar sunt invitaţii speciali ai Freenetik Open Air Party. Vezi când va avea loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

Xample & Lomax Press Images, 2010

Amatorii de muzică electronică sunt invitaţi sâmbătă 19 iulie, de la ora 22.30 la un eveniment numit Freenetik Open Air Party, care îi va avea ca invitaţi speciali pe cei doi britanici care alcătuiesc proiectul Loadstar, Gavin „Xample” Harris şi Nick „Lomax” Hill. Cei doi muzicieni au crescut ascultând Prince și Quincy Jones și au urmărit cu pasiune ascensiunea unor trupe legendare ca The Prodigy, The Chemical Brothers și Daft Punk. Însă punctul lor forte a fost întotdeauna drum and bass-ul, fiind atraşi de seturile legendarului Roni Size, de sound-ul atmosferic al lui LTJ Bukem, ritmurile brutale ale lui Dillinja, cyber funk-ul lui Ed Rush și Optical și soundscape-urile dramatice ale lui John B.

Amândoi au fost reperați ca artiști solo de Andy C, șeful label-ului RAM Records și unul dintre cei mai mari DJ din lume. Primul release al lui Xample la RAM a intrat direct pe locul 1 în chart-urile dance în 2007, și tot atunci a început colaborarea cu Lomax. Combinația dintre stilurile lor personale, experimental și dancefloor-oriented s-a dovedit a fi un succes instant.


Release-urile ce au urmat i-au catapultat în lumea celor mai respectați artiști ai genului, așa că prin 2010 s-au gândit că ar fi cazul să își aleagă un nume reprezentativ. Loadstar îi definește perfect, având în vedere că în prezent sunt cea mai strălucitoare stea muzicală și par să fie încărcați numai cu hituri. În afară de numeroasele colaborări cu artiști respectați ca Andy C, Chase & Status, Rudimental, L.A.O.S., Breakage, au fost responsabili de cele mai populare hituri scoase la RAM și au primit numeroase premii, printre care și Best single la prestigiosul Drum & Bass Arena Awards.

Extrem de solicitați pentru remixuri de către o mulțime de artiști, nu se lasă mai prejos nici la capitolul producții. Albumul lor de debut Future Perfect, apărut anul trecut, a luat cu asalt topurile și emisiunile radio, de la BBC Radio 1 la MTV și a devenit unul dintre cele mai bune albume ale anului, fiind aclamat de publicaţii de la Guardian până la Mixmag și preluat de artiști ca High Contrast și DJ Hype. Alături de ei, pe scena acestui eveniment vor mai fi prezenţi Jade (Ungaria), Dr. Dan (TM Base), Phoeneme (Hibrid Records), Bibanu (TM Base) şi Elarith. Freenetik Open Air Party va avea loc la Poligonul Giarmata Vii (Pădurea Verde), iar biletele costă 30 lei în avans (acestea putând fi procurate din Aethernativ, Square – espresso social bar, Scârţ Loc Lejer, Daos Club şi Papillon Café) sau 40 lei la faţa locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.