Castelul Lupilor, o oază de linişte şi relaxare, în apropierea Timişoarei. Ce...

Castelul Lupilor, o oază de linişte şi relaxare, în apropierea Timişoarei. Ce LEGENDĂ dacică dăinuie de secole FOTO

0
DISTRIBUIȚI

castelullupilor (2)

Lupul, simbol al inteligenței, dreptății și nesupunerii, apare foarte des în viața dacilor. Ei foloseau capetele de lupi și șerpi pentru steagurile de luptă, sunetul produs în timpul alergării amplificând rezonanța sonoră. În goana calului, aerul care pătrundea prin gura larg deschisa a lupului scotea sunete şuierătoare, însoţite de zgomotul solzilor care se loveau între ei. Luptătorii purtau pe faţă măşti de lup sau urs înspăimântându-i pe duşmani cu sunete îngrozitoare. Sub semnul Lupului, Castelul Lupilor este amplasat pe locurile genezei uneia dintre cele mai vechi legende istorice ale României, în apropiere de Deva. Aici, Marele Lup Alb a unit sub comanda sa toţi lupii din Dacia pentru a fi de ajutor strămoşilor daci în luptele ce urmau să vină.

castelullupilor (1)

Sâmburele de adevăr al acestei legende dăinuieşte şi azi, filmări de noapte efectuate de o echipă specializată din Italia pe Dealul Roşile, în anul 2008, surprinzând apariţii fantomatice de luptători însoţiti de lupi. Actuala clădire a Castelului Lupilor este, în fapt, rezultatul unui proces migălos de consolidare, restaurare şi extindere a unui castel medieval, folosit ulterior în secolul XVIII, ca loc de cazarmare pentru ofiţerii garnizoanei austro-ungare. Învăluit intr-o aură de mister medieval Castelul Lupilor este fără indoială un reper al istoriei şi ospitalităţii din Transilvania – meleagurile lui Vlad ţepes (Dracula) Principe aflat sub semnul dragonului (corp de şarpe şi cap de lup). Destinaţia şi-a dobândit deja recunoaşterea, fiind onorată în anul 2013, cu blazonul Ordinis Equestris Vinis Europae – Ordinul Cavalerilor Vinului din Europa şi desemnarea ca şi gazdă pentru legatului V – Romania. Datorita locaţiei sale, Castelul Lupilor constituie o oază de linişte şi relaxare, departe de agitaţia urbană şi reprezintă punctul de plecare către cunoscute destinaţii turistice – istorice, culturale, religioase, aflate în vecinătate. Castelul Lupilor păstrează vii tradiţiile ospitalităţii medievale transilvănene.

castelullupilor

Fiecare camera a Castelului are o tematică, fiind mobilată şi decorată în funcţie de tema respectivă. Astfel, veţi regăsi aici Camera arabă, Camera ţărănească, Camera chinezească, Camera de tortură (oaspeţii acesteia primind şi un mic kit tematic la sosire…), Camera romană, Camera prinţesei, Camera castelană, Apartamentul alb şi Suita regală. Camera ţărănească este decorată chiar şi la exterior (avand o mică “prispă” şi acoperiş din paie), iar Camera de tortură are balconul într-unul dintre turnuleţele Castelului.

Castelul Lupilor dispune şi de piscină şi o grădină superbă, potrivită pentru plimbările de seară. Fiecare preparat din meniu are denumiri potrivite locului, precum Deliciul Reginei sau Coastele de Drac (preparate după o reţetă secretă a Castelului, veche de o sută de ani). O parte dintre ingrediente, precum brânza, ouăle sau zarzavaturile sunt naturale, aduse de la locuitorii din zonă. Reperele turistice ale zonei sunt multiple, de la Simeria Arboretum, Geoagiu Băi, cetatea Devei sau Castelul Corvinilor din Hunedoara. Mănăstirile şi bisericile de o inestimabilă valoare aflate în apropiere, printre care Densus, cea mai veche biserică din piatră din România şi Mănăstirea Prislop, unde odihneşte Părintele Arsenie Boca.


Castelul Lupilor se află la 15 km de Deva, în localitatea Chimindia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.