Ce a decis Inspecţia Judiciară cu privire la sentinţa prin care Primăria...

Ce a decis Inspecţia Judiciară cu privire la sentinţa prin care Primăria Timişoara trebuie să achite 11,5 milioane de lei despăgubiri unui om de afaceri

2
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara

La jumătatea lunii aprilie, o veste proastă era adusă în Consiliul Local Timişoara de liberalul Ciprian Jichci. În baza unei decizii judecătoreşti municipalitatea era obligată să achite despăgubiri de 11,6 milioane de lei omului de afaceri Eugen Seracin.

„Este vorba despre o hotărâre pe care Consiliului Local al Municipiului Timișoara a refuzat să o dea, referitoare la un Plan Urbanistic de Detaliu, hotărâre care a rezultat în urma altei hotărâri judecătorești, din păcate extrem de ambiguă, care punea consiliul local în față a două alegeri: fie să încalce legea privind amenajarea teritoriului și urbanismul, fie să nu respecte respectivă hotărâre judecătorească.


Consiliul local, la momentul respectiv, a ales să nu încalce legea privind urbanismul și amenajarea teritoriului. Rezultatul este că în momentul de față suntem puși în față obligativității despăgubirii reclamantului respectiv cu această suma”, explica Jichici la acea dată. Practic, în urma unor evaluări s-a stabilit că prejudiciul creat omului de afaceri prin refuzul de a da acel PUD se ridică la 11.6 milioane de lei.

Ei bine, la ultimul plen al CLT pe masa consilierilor s-a aflat o hotărâre prin care Inspecţia Judiciară anunţa că nu se pronunţă asupra validităţii sentinţei emise de judecători, după cum a cerut primăria. Nemulţumit, Jichici a comentat în plen că cel mai probabil cei de la Inspecţia Judiciară au refuzat să facă verificările cerute de primărie, lucru care nu este în acord cu legea. Primarul Nicolae Robu a spus că momentan nu ştie dacă mai există şi alte căi de atac sau dacă sentinţa este definitivă, aşteptând sfatul secretarului Ioan Cojocari, care momentan este în concediu.

2 COMENTARII

  1. Cum sa nu stii daca o sentinta este definitiva sau nu, scrie pe ea. Oare citesc doar ce ii intereseaza? Si noi, oamenii de rand trebuie sa mergem la dl. Cojocari sa ne spuna daca o sentinta este definitiva sau nu?
    O prostie asa de mare, nu am auzit de mult.

  2. Da sentinta definitiva privind drepturile banesti ce trebuiau acordate unor angajati ce au actionat (si castigat) in instanta s-a respectat ? NU ” ROIBU” (penalul in acest caz) a facut tot felul de presiuni si nu respecta legea ,chiar a facut ca unii angajati sa-si dea „demisia” (desfiintand servicii, pentru ca au indraznit sa-si ceara drepturile,vezi pe domnul Bogdan). Dar lucrurile nu vor ramane asa pentru mult timp. RUSINE „domn'” profesor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.