Concepte spectaculoase și fete frumoase în parada modei, la Timișoara. Trei tinere...

Concepte spectaculoase și fete frumoase în parada modei, la Timișoara. Trei tinere creatoare de modă și-au prezentat colecțiile GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

 

Kelly_Image-fashion (41)

Un eveniment plin de creativitate a avut loc, aseară, în clubul No Name din Timișoara, oferit de Salonul Kelly Image, cu ocazia  împlinirii a „trei ani de existență și muncă în slujba frumuseții”.

Amatorii de fashion au putut admira patru concepte spectaculoase de creații de modă, însoțite de creațiile hair-stiliștilor și a make-up artiștilor. „Acest eveniment a fost gândit în două săptămâni. Am căutat o locație care să ne asigure muzică bună, atmosferă și posibilitatea de a face fashion show. După ce am găsit locația, lucrurile au mers ca pe roate. Nu am vrut să sărbătorim trei ani de Kelly Image, ci trei ani de muncă în slujba frumuseții”, a spus Oana Barbu, organizatorul principal al evenimentului.

O surpriză neplăcută a fost vremea urâtă de afară. O ploaie de vară, venită pe nepusă masă, le-a dat bătăi de cap organizatorilor. Aceștia au fost nevoiți să mute evenimentul de afară, din jurul piscinei, în local. Mutarea s-a realizat în zece minute, dar show-ul a început cu o oră întârziere. Alina Pop, Gabriela Preda și Alexandra Onișa sunt cele trei tinere care și-au prezentat colecțiile de modă, la baza cărora stă generația din zilele noastre. Piesa de rezistență a serii a fost „La Parizienne”, noua colecție a Silviei Terziu, prezentată în premieră la Timișoara în cadrul unui eveniment privat. După ce a cucerit Parisul cu creațiile sale vestimentare și a îmbrăcat multe vedete din străinătate, Silvia Terziu le-a oferit timișorenilor o prezentare de modă cum n-a văzut, decât Parisul.

„Colecția prezintă femeia senzuală și provocatoare care vrea să iasă în evidență. Femeia care se pregătește să meargă la Moulin Rouge și se decide să poarte o piesă de vestimentație din colecția Silviei Terziu. Este o femeie care se interesează foarte mult de ceea ce va urma, de felul în care arată, în concordanță cu ceea ce se întâmplă în jurul ei. Colecția are, în total, 30 de piese și a fost prezentată la Paris, Barcelona, Dubai, Turcia și în Abu Dhabi. În această seară am prezentat zece piese, plus rochia de mireasă, o mică însemnare a colecției, prezentată în Timișoara, orașul meu de suflet”, a spus creatoarea de modă Silvia Terziu.

Rebelii din lumea modei 

Și pentru că e vară, publicul a fost pus la curent cu ultimele tendințe în materie de costume de baie.


Seara a început cu prezentarea ultimei colecții de costume de baie realizate de Alina Pop, producător local pentru Casa Ally (Costume de baie by Ally). Creațiile au fost însoțite de accesorii care mai de care colorate, de inspirație orientală ale Aldonei Pintea.

Fetele cuminți au îmbrățișat o atitudine rebelă, iar fetele rebele au devenit și mai rebele. Încadrăm această idee în două colecții spectaculoase care reflectă generația din zilele noastre. Creațiile tinerei Gabriela Preda a propus un concept vestimentar urban pornind de la Graffiti. Breakdance, o demonstrație de grafitti și sase piese vestimentare din stofă și voal care simbolizează libertatea de exprimare a femeii –de aceste lucruri s-a folosit Gabriela Preda pentru a reda cât mai bine o atmosferă urbană. „Elementele principale din colecția mea au fost piesele de Graffiti. Această artă stradală generează ideea de vandalizare a spațiului. Însă nu vreau ca ele să exprime un protest referitor la cum este considerat Graffiti-ul. Vreau să simbolizeze o libertate de exprimare a femeii”, a explicat tânăra.

O colecție rebelă a fost și cea a Alexandrei Onișa, „PsINKelf”, inspirată din arta tatuajelor. Cele opt piese vestimentare pentru tinere și două pentru copii au la bază ideea de femeie eliberată de orice constrângere care își marchează traseul spre libertate pe piele. Tânăra s-a inspirat din viața personală. Deși era conștientă că oamenii o vor privi cu alți ochi, aceasta a decis să își facă cinci tatuaje. Două pe mâini, unul pe gât, unul pe spate și alte două mici sub ochi.

„Colecția mea a pornit din ideea de eliberare a femeii prin tatuaje. Am încercat să pun problema în fața publicului, să văd reacțiile și să arăt că o femeie e independentă prin tatuajele sale. Din cauza faptului că lumea îi consideră pe cei care poartă tatuaje niște oameni răi am vrut să arăt că tatuajele sunt o formă frumoasă de artă care trăiește în paralel cu realitatea. E o formă de artă care se menține atâta timp cât persoana pe care o poartă e în viață”, spune Alexandra Onișa.

Tânăra nu vrea să se oprească la cinci tatuaje. Până la vârsta de 40 de ani, Alexandra vrea ca 50% din corpul ei să fie tatuat. „Merg pe ideea că corpul uman e un templu. De ce să nu îl decorăm? De ce să trăim într-o monotonie pentru că societatea ne-o impune? Ar trebui să nu criticăm după aspect, ci după ceea ce suntem. Cred că noi vom fi prima generație care își va educa copii astfel încât să nu judece omul după aspect”, a mai precizat aceasta.

Seara s-a încheiat cu o petrecere, în care atât organizatorii cât și participanții au sărbătorit succesul evenimentului. „Chiar dacă ploaia a fost un stres și ne-a schimbat planurile, sper că lumea s-a distrat, sau s-a simțit cel puțin bine văzând munca pe care am depus-o și entuziasmul nostru de a prezenta colecții ale tinerilor designeri și freze avangardiste. Alături de mine am avut 12 oameni, care au lucrat timp de două săptămâni pentru ca acest eveniment să fie de succes”, a concluzionat Oana Barbu, organizatorul principal al show-lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.