Concert de consolare pentru întârzierea inaugurării podului din pet-uri. Vezi care a...

Concert de consolare pentru întârzierea inaugurării podului din pet-uri. Vezi care a fost eroarea ce a dat totul peste cap GALERIE FOTO

4
DISTRIBUIȚI

concert pod pe 1

Spectaculosul pod din PET-uri, ridicat la Timișoara, era cât pe ce să fie inaugurat luni seara. În jurul orei 20.00, peste 100 de oameni s-au prezentat în dreptul restaurantului Flora, pe Bega, cu speranța că vor putea „testa” podul. Nu au venit, însă, degeaba. Aceștia au avut parte de un concert punk-rock, oferit de un band format din cinci adolescenți.

„Astăzi avem nevoie de voluntari mai mult ca niciodata! Vino ACUM în zona cu podul și ajută-ne să finalizam construcția podului. Asta, pentru a-i putea «da drumul» astăzi. Mâine și poimaine se anunță din nou ploi și furtuni și nu vrem să mai amânăm”. Acesta a fost mesajul postat luni dimineață pe Facebook de cei care ridică la Timișoara cel mai mare pod din PET-uri din lume. Inițiatorii proiectului, EcoStuff România, au avut nevoie de voluntari pentru a putea finaliza construcția podului. Postarea a fost și apreciată și distribuită, dar fără succes. Oamenii nu s-au înghesuit să ajute, ci doar i-au felicitat pentru inițiativă și i-au sfătuit să nu stea prea mult în soare.

Inițiatorii proiectului s-au confruntat cu două mari probleme din cauza cărora podul nu s-a finalizat.


O problemă majoră a fost aceea că în planului proiectului au găsit o mică eroare și au fost nevoiți să dărâme o parte din acesta pentru că nu era stabilă. Cealaltă problemă este cunoscută – acțiunea cu.podu nu a avut voluntari. „Ne-am dat seama că structura de rezistență a unei părți din pod nu e stabilă. A fost o eroare în planul proiectului și din cauza aceasta a trebuit să o dărâmăm. După ce am dărâmat-o am montat-o la loc. Acesta este motivul principal pentru care nu am putut să îl inaugurăm. Nici voluntari nu am avut, însă le mulțumin celor de la SALVO care ne-au oferit mult ajutor. Chiar am vrut să îi dăm drumul astăzi pentru că se strică vremea în zilele următoare”, ne-a spus Radu Rusu, iniţiatorul acestui proiect.

Speranța că voluntarii vor apărea i-a făcut pe inițiatori să se organizeze din timp și au pregătit pentru public un concert al unei trupe de tineri din Timișoara. Band-ul a fost prezent, au venit și spectatori, dar a lipsit ceremonia de inaugurare. Trupa se numește Monocrom și este formată din cinci liceeni, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani. Aceștia au cânat pentru public mai bine de o oră. „Noi ne-am solicitat. Am venit pentru inaugurare, dar din păcate podul nu e gata. Ne bucurăm, însă, că am avut șansa să cântăm”, a spus Sebastian Ursache, solistul band-ului.

Inaugurarea podului de Cartea Recordurilor este stabilită pentru marți seară, dar dacă vremea nu se menține frumoasă aceasta se va amâna. Cei care se află acolo vor continua să lucreze toată noaptea. Radu Rusu este nerăbdător și abia așteaptă momentul în care poate să spună cu voce tare – „am terminat”. Acesta își dorește ca în fiecare zi, în zona podului, să se desfășoare evenimente care mai de care interesante. „Vreau evenimente zilnic. Vreau să vină multă lume. Și vreau ca lumea să înțeleagă mesajul pe care îl transmitem și anume că locul PET-urilor nu e în apă”, a mai spus acesta.

4 COMENTARII

  1. Spectaculos pe naiba
    Bateti toba atata pentru niste sticle aruncate in apa. Mai bine puneati mana sa lucrati la un pod adevarat sau plantati niste pomi
    Abureli!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.