Concerte peste hotare pentru Sebastian Spanache Trio, în acest weekend. Ce pregătesc...

Concerte peste hotare pentru Sebastian Spanache Trio, în acest weekend. Ce pregătesc artiștii timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

sst

Trupa timișoreană Sebastian Spanache Trio va susține două concerte în afara țării la finalul acestei săptămâni. Este vorba de două festivaluri de jazz, în țara vecină, Bulgaria.

Primul dintre ele este în 11iulie și se numește Dixie Jazz Fest, ajuns la a 7-a ediție, unde vor fi prezenți artiști atât din Bulgaria cât și din alte țări. Sebastian Spanache Trio sunt invitați pentru a doua oară să susțină un recital în cadrul acestui festival, după concertul din 2012, concert care are o semnificație aparte pentru cei 3. “Concertul din 2012 de la Dixie Jazz Fest, are pentru noi mai multe semnificații. A fost primul nostru concert în afara țării, a fost primul concert în formula actuală (Sebastian, Csaba, Radu), a fost primul concert în care am fost tratați cum sunt tratate trupele din afară la festivalurile noastre și cred că a fost și prima oară când Sebastian Spanache Trio a apărut într-o emisiune televizată, într-un matineu.


Concertul din 2014 vine ca și cum ar închide un ciclu, de 2 ani, în care am avut o activitate destul de consistentă, am înregistrat și lansat 2 albume, a fost concertul cu căști din Timișoara, am susținut un turneu în afară țării, am participat la câteva festivaluri importante și am petrecut peste 16.500 de km împreună pe drumuri!”, spune Radu Pieloiu.

Cel de-al doilea festival este în 12 iulie, în micuțul orășel Gabrovo. Festivalul este organizat de către Primăria orașului Gabrovo, se numește „Yesterday, Today, Tomorrow” și se întinde pe toată perioada verii, cu concerte aproape în fiecare week-end. Pe lângă aceste evenimente, Sebastian Spanache Trio va mai susține un recital vara aceasta în cadrul Festivalului MARA, Târgul Lăpuș – Maramureș, festival aflat la prima ediție, urmând ca alte concerte să fie anunțate pe siteul oficial sau pe pagina de facebook a trioului cât de curând. Tot în această perioadă, cei trei muzicieni timișoreni, pregătesc turneul european de promovare al celui de-al doilea material discografic, „A Pasha’s Abstinence”, turneu care va cuprinde câteva concerte de club și festivaluri în țări importante pentru scena europeană de jazz. Ambele albume oficiale ale trupei, „Humanized” şi „A Pasha’s Abstinence”, se găsesc în librăriile Cărtureşti din toată ţara şi pot fi comandate şi de pe siteul oficial/facebook al trupei.

Foto: Mihai Surdea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.