Crima dezorganizată și dinozaurii

Crima dezorganizată și dinozaurii

3
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Normalitatea a ajuns marfă rară. Dosarele de crimă organizată sunt făcute cu polițiștii de frontieră, nu cu cei de la brigada specializată,  procurorii de la Parchetul General vin de la București să facă dosare la Timișoara sau la Reșița, deși spețele ar fi de competența structurilor locale. Semnul cel mai clar că lucrurile nu-s cum trebuie. Că frăția tăcerii mafiote este puternică. Complicitățile sunt atât de străvezii că singurul lucru care nu este știut clar este prețul.


Polițiști, judecători, procurori, vameși, avocați, finanțiști, parlamentari, consilieri locali sau județeni sunt părți ale crimei organizate. Mafia gulerelor albe este mult mai discretă și mai eficientă decât cea a mușchiuloșilor care dau cu pumnul ca să facă banul. Și mult mai periculoasă. Mai ales când oamenii care ar trebui să apere legea sunt cei care o violează mai abitir ca infractorii recidiviști. Unii dintre ei adevărați dinozauri pe funcțiile lor.

Atât de siguri pe ei încât cred că li se cuvine totul, că nu li se poate întâmpla nimic. Dau semne de nervozitate atunci când își dau seama că nu controlează cu adevărat totul. Că mai exista unii pe care nu-i poți cumpăra cu o funcție, un contract sau un pumn de euro. Sunt cei care  le strică diminețile. De obicei, vin dimineața la 6 cu un mandat de percheziție în mână. în loc de cafea. Dinozaurii au început să amenințe sau să încerce să dărâme tot ce nu le convine. Rămâne de văzut dacă vom avea crimă organizată sau crimă dezorganizată.

3 COMENTARII

  1. Din pacate,asa se intampla,este un adevar trist,dar este adevarul zilelor noastre. O realitate in care traim,o percepem,insa fata de care nu putem actiona,nu putem lua atitudine,in cocluzie nu prea putem face nimic.Ne lovim zi de zi de aceasta situatie,cel putin eu,ma simt neputincios de multe ori in fata ei,alteori imi vine sa pornesc un razboi cu oricine cu orice numai sa schimb ceva, sa schimb tot acest amalgam de nesimtire,tupeu,jigodism,incalcarea oricarei reguli sau a oricarui principiu in scopul de a produce,in scopul de a face bani cu orice pret,prin orice metoda,fara a lua in calcul riscurile la care se expun acesti idivizi. Sistemul in care sunt angrenati acestia,este unul creat de clasa politica de luptele din interiorul acesteia,de goana dupa bani,bani atat de necesari in campaniile pt.alegerea unora sau altora,care de fapt se lupta sa ajunga in posturi cheie tot pt. a produce,s.a.m.d.p. De fapt cred ca este un fel de comert in care se investesc bani pt. a produce bani,neexistand nici un fel de marfa,doar influenta de orice fel pt. a creea avantaje in producerea cascavalului. Unii mai pica altii,rezista…
    Am incercat sa-mi explic cauza acestui sistem mafiot, si cred ca singura explicatie a existentei sale este una singura, BANUL,BANUL,care genereaza putere,influenta,satisfactie deplina. ar fi multe de spus,dar un comentariu prea lung plictiseste,rabdarea de a citi este ca si rabdarea de aface bani,adica inexistenta!

  2. In data de 30.05.2014 deputatul Romaniei,Samartinean Cornel Mircea intra triumfal in sediul DNA Timis,dar pleca cu un zambet fals !!!Un dosar penal datand din 2011!!!”aruncat accidental”printr-un sertar de procuror „plictisit”,judecata va mai tine vreo 2-3 ani,pana cand se va „pierde”firul spetei !!!Urat,foarte urat,din partea justitiei „drepte” din tara nimanui…

  3. Mai Dragos Bota, tocmai tu te arati surprins de aceste legaturi. Pana mai ieri erai si tu prieten cu potentatii vremii, astazi se pare ca te-au cam exclus de la ciolan. Sa nu uiti de oamenii pe care ii improsti cu noroi si apoi devii prietenul lor subit. Oare chiar total dezinteresat? In privinta legaturilor stranse existente intre politica, politie, finante, mafie , justitie nu este o noutate, doar ca interesant cum dosare de crima organizata sunt rezolvate cu ajutorul frontierei, care se stie ca este pepiniera coruptiei in randurile MAI, Acum de ce nu mai ii ridici in slavi pe prietenii tai de acolo, pe stef, sandru, iures, sasa si altii? Cum faceai pe vremuri. Eu zic sa fii atent la tonalitatea articolelor, ca a mai fost un precedent cu un ziarist LUCIAN VALERIU din Arad, si a stat saracul 6 luni in spitale sa isi repare oasele. Si daca tot vrei sa fii ziaristul incisiv , problema pleaca de la directia resurse umane, de la cei care fac politica de cadre in MAI. Nu poti sa pui plutonierii de ieri, ajunsi peste noapte colonei sau comisari, prin mijloace doar de ei stiute, sefi la servicii de recrutare sau angajare din IPJ sau IJPF,sau mai rau la nivel central.Asa ca domnule Dragos pleaca de la o realitate crunta si fii corect, nu Iincerca sa musti doar pt ca nu mai este nimic de rontait. Daca vrei subiect iti pot scrie o carte cu subiectul asta. Iti garantez ca atat in politie cat si in justitie sunt oameni competenti care cunosc meserie, dar stau in asteptare, pt ca orice greseala in ziua de azi se sanctioneaza. In MAI , SISTEMUL s-a stricat de pe vremea lui fatuloiu, a continuat cu dascalu, toba si altii. Daca vrei putem discuta pe subiectul asta mult si bine. FII CORECT BOTA. Si da in cine merita. Cauta adevarul ca doar esti ziarist de investigatie. Imi cer scuze daca am deranjat, dar m-a suparat modul in care ai pus problema. In rest ai dreptate. Scuze si o seara buna va doresc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.