Cristian Careba și Diana Nicoară, duși la judecător cu propunere de arestare...

Cristian Careba și Diana Nicoară, duși la judecător cu propunere de arestare preventivă. Vezi ce probe au anchetatorii UPDATE Decizia instanței

3
DISTRIBUIȚI

cristian-careba

Cristian Careba, fostul șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, acum șeful Direcției regionale de Control, Monitorizare și Antifraudă Timișoara, și medicul Diana Nicoară, soția liberalului Flavius Nicoară și asociată la Clinica Selfmed, au fost duși, în această seară, în fața Judecătoriei sectorului 5 de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă. Aceștia au fost reținuți vineri dimineața după ce cu o zi înainte polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor din IGPR au descins în șapte locații din Timișoara și Drobeta Turnu Severin. Anchetatorii au ridicat documente pentru a dovedi că s-au făcut decontări fictive la CJAS Timiș de către clinica Selfmed în mandatul lui Careba.


Un control al Curții de Conturi a scos la iveală că s-au decontat, de exemplu, servicii de planing familial pentru bătrâni de peste 80 de ani sau că pe un singur pacient au fost decontate , într-un singur an, și câte 20 de controale în diverse secții ale clinicii deținute de familia liberalului Flavius Nicoară.

Printre cei audiați astăzi s-a aflat și Grațiela Loș – director economic în perioada în care Cristian Careba era șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș și care acum lucra la direcția de control împreună cu acesta -, aceasta fiind, de asemenea, pusă sub acuzare. Surse demne de încredere au declarat că în timpul audierilor a recunoscut faptul că în timpul controalelor de la Selfmed a descoperit cazuri de pacienți care au susținut că nu au beneficiat de serviciile decontate, dar că nu a consemnat informațiiile la indicația lui Cristian Careba. Acesta a fost monitorizat, anchetatorii care-l acuză de complicitate la înșelăciune și conflict de interese, având în probabatoriu și discuții telefonice ale acestuia în care vorbește direct despre influențarea controalelor pe care trebuia să le facă direcția sa. De asemenea, acesta, chiar și după plecarea lui Cristian Bușoi din fruntea CNAS, a continuat să beneficieze de spijinul unor oameni cheie din conducere cu care a discutat, în repetate rânduri, despre cum să fie aranjate anumite verificări.  Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla ultimele informații despre evoluția acestui caz. 

UPDATE După audierea celor doi de către judecătorul de drepturi și libertăți, instanța a decis ca Diana Nicoară și Cristian Careba să fie arestați la domiciliu.

3 COMENTARII

  1. Felicitari domnului professor Vermesan director DSP Timis pentru promovarile de exceptie pe care le-a facut se pare ca are o mare slabiciune pentru soferi pe care ii promovaeza, a mai facut un alt sofer inspector… ce loc va ocupa in viitor

  2. Ma indoiesc ca vor pati ceva cei 2,are grija Busoi sa-si apere protejatii!
    In perioada2012-2013 nu erau bani pentru medicamente oncologice,cu greu se gaseau fonduri pentru investigatii iar cei doi se lafaiau…

  3. asa este, prof Vermesan a sustinut tot felul de escroci de-a lungul timpului, printre care si pramatia din imagine!de vina sunt insa autoritatile crae au inchis ochii la masinatiile unora ca Vermesan crae este inca in fruntea DSP Timis dar abea mai poate sa-si duca besinile!cat despre oamneii pusi de acestia, fara cuvinte!
    saraca Romanie, cu astfel de gunoaie la conducere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.