Culmea administrației publice: cum a dat un primar bănățean un contract propriei...

Culmea administrației publice: cum a dat un primar bănățean un contract propriei firme, pe care n-o înființase încă

0
DISTRIBUIȚI

 

ilie canea primar lapusnicel

Agenția Națională de Integritate a dezvăluit astăzi un caz care frizează absurdul. Un primar a concesionat un teren unei firme care avea să fie înființată două luni mai târziu chiar de el.

Conform ANI, primarul comunei Lăpușnicel, județul Caraș-Severin, Ilie Canea, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în perioada exercitării funcției de primar, a semnat un contract de concesionare cu societatea în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat, începând cu data de 25 noiembrie 2011, realizând, astfel, un beneficiu indirect pentru sine.

Contractul de concesiune a fost semnat la 10 septembrie 2011, iar firma care a închiriat terenul a fost înregistrată la Registrul Comerțului în data de 25 noiembrie 2011, motiv pentru care, pe lângă acuzația de conflict de interese, Ilie Canea va fi cercetat și pentru infracțiunea de fals intelectual.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița, în vederea verificării acestor acuzații de natură penală.


Ilie Canea este primar în Lăpușnicel de 14 ani, din luna iunie a anului 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.