Cum era plătit şeful de la Antifraudă, Cristian Careba, pentru protecţia acordată...

Cum era plătit şeful de la Antifraudă, Cristian Careba, pentru protecţia acordată firmelor familiei Nicoară. Vezi care apropiat l-a „vândut” procurorilor

5
DISTRIBUIȚI

cristian-careba

Legăturile dintre Cristian Careba, șeful Direcţiei Generale Monitorizare, Control şi Antifraudă pentru aria Administrativ Teritorială 5 Timișoara, și patronii firmelor Selfmed și Selfmed Clinique,  Diana și Flavius Nicoară, au fost extrem de strânse și din punct de vedere financiar. În timpul anchetei care a vizat modul în care Careba a protejat cele două firme pentru a nu se stabili cu exactitate prejudiciul adus Casei Naționale de Asigurări de Sănătate prin decontările false, procurorii au descoperit că el este cel care controla, de fapt, și firma Scrif Net SRL. De altfel, în timpul percheziției la domiciliului lui Careba a fost descoperită contabilitatea firmei care în acete aparținea verișorului acestuia. Proprietarul din acte a recunoscut că doar a vrut să-l ajute pe Cristian Careba şi că angajatul CNAS este cel care administrează întreaga afacere. De asemenea, alţi foşti sau actuali angajaţi ai firmei au confirmat acest lucru.

Anchetatorii au descoperit faptul că între firma lui Careba şi firmele familiei Nicoară au existat legături comerciale, Scrif Net încasând diverse sume. „În urma verificării extraselor de cont, cuprinzând operaţiunile efectuate pe contul SC Scrif Net SRL în perioada 1.01.2013-15.06.2014, obţinute în baza mandatului de supraveghere tehnică nr.73/UP/19.06.2014 emis de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, a rezultat că lunar SC Selfmed Clinique SRL a virat în contul SC Scrif Ner SRL  sume de bani prin ordin de plată”, au susţinut procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Au fost interceptate mai mute SMS-uri trimise de Diana Nicoară către Careba în care-i transmitea că „Am înteles ca era de 3000 marfa la clinic luata de la sn. Le am zis să traga din ce a intrat acum ca sa sti (…) „Da, pt asta am pus mai mult…şi pentru că nu mi-au intrat toţi banii şi am contul blocat, le mai dau 5000 cash luni..mai mult nu pot luna asta”

În una dintre discuţiile interceptate, Cristian Careba stabilişte cum se vor folosi banii încasaţi de la Selfmed Clinique

Doamna: Da. Alo?

Cristi Careba: Alo?

Doamna: Da. Ciao.

Cristi Careba: Ciao. Vroiam să-ţi spun că au intrat…dacă nu au intrat, o să intre nişte bani…Plăteşti rata te rog la maşină şi restul îi laşi acolo.

Doamna: Ăăăă, de la … Self?

Cristi Careba: Da.

Doamna: Aha. OK.

Cristi Careba: Vezi că-i 10.000.

Doamna: Aha…Vezi că mai ai restanţă la Casco pe Hyundai, 320 de euro care trebuia până în 15.

Cristi Careba: Cât mai am? Doamna: Îţi trimisesem eu mail…320 de euro la Hyundai, Casco la 3 luni, restant în 15. Cristi Careba: În care 15? A fost?

Doamna: A fost. 15 martie, da.

Cristi Careba: Păi plăteşte şi aia atunci.

Doamna: Deci, rata…

Cristi Careba: Îs 10.000 acolo.

Doamna: Păi da, dar n-o să-ţi mai rămână. Rata la Hyundai cu rata la Audi şi cu Casco, nu-ţi mai rămân.

Cristi Careba: Păi…

Doamna: Cred c-o să fie…Adică, ba, ba…îţi rămân.

Cristi Careba: Păi nu-s 6.000? Doamna: 6.000 şi cu… Cât îi 326?

Cristi Careba: Păi 14 milioane, 15… Doamna: A, OK. Bun, bun. Ce rămân…îţi scriu exact suma care-ţi rămâne.

Cristi Careba: Da… Te rog să-mi faci o listă cu datorii, furnizori… cu absolut toţi… să ştiu despre ce-i vorba.

Doamna: Păi ţi-a trimis Seba…Nu ţi-a trimis?

Cristi Careba: Nu mi-a trimis… Păi…N-am primit.

Doamna: El aşa a zis.

Cristi Careba: Da, dar posibil să mai fi achitat între timp…Nu mai ştiu dacă (neinteligibil).

5 COMENTARII

  1. nesimtire se numeste toata aceasta activitate a sfertodotolor astia, toti sustinuti de maffia politico-securisto-ceausista! la racoare cu ei ca afara este canicula!nesimtitii!

  2. Poate aflam si suma umflata platita catre Scrifnet de catre directorul DSP Horia Viermesan catre soferul sau pe care l-a facut mare, pentru contractual de intretinere calculatoare.

  3. buna intrebare domnule Ioji, eu insa as adauga cat mai sta in functie la DSP Timis acel jeg de Vermesan, care n-a facut NIMIC decat sa traga sforile pentru familie si apropiatii lui.DE ce un astfel de om de kkt este mentinut in continuare in functie cand e clar ca nu face nimic constructiv…si-a pus soferul sef la CJAS Timis, pai si ce daca ? Altii si-au bagat si calul in senat…, exemple sunt, oamenii destepti se inspira!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.