Cum vor putea ajunge turiștii mai ușor la cascada Bigăr din Banat,...

Cum vor putea ajunge turiștii mai ușor la cascada Bigăr din Banat, desemnată cea mai frumoasă din lume GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-233577746">

cascada bigar

Banatul se poate lăuda că are cea mai frumoasă cascadă din lume, care și-a căpătat acest renume în anul 2013, când site-ul The World Geography a alcătuit o listă cu cele mai impresionante cascade. Este vorba despre cascada Bigăr din județul Caraș-Severin, care până anul trecut, era prea puțin cunoscută, chiar și de români. Cascada Bigăr, care reprezintă una dintre cele mai spectaculoase și neobișnuite căderi de apă din lume, se află în Munții Aninei, în apropiere de Bozovici, la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator.

Din vara acestui an, turiștii care vor să viziteze un loc ca-n paradis vor putea ajunge mai ușor în rezervația naturală Izvorul Bigăr. Și asta pentru că Grupul Ecologic de Colaborare Nera în colaborare cu Administrația Parcul Național Cheile Nerei – Beușița, au materializat în interiorul rezervației naturale Izvorul Bigăr minipoteca tematică “Prin lumea mirifică a legendelor de pe Cheile Minișului”.

Aceasta include un punct de informare despre cascada Bigăr, rezervația naturală izvorul Bigăr și Cheile Minișului, precum și indicatoare care îi îndrumă pe turiști spre principalele obiective ale zonei. Informaţiile sunt prezentate având ca suport şi legende locale din Valea Almăjului.

În cadrul aceleiaşi minipoteci tematice, Ocolul Silvic Bozovici a reabilitat, în această primăvară, foişorul din dreptul cascadei Bigăr, a mobilat cu mese şi laviţe locul de popas din interiorul foişorului şi a construit o scară de acces pe poteca abruptă ce duce spre peştera Bigăr. În perioada imediat următoare, Grupul Ecologic de Colaborare Nera anunță că va realiza și facilități de acces la punctul de belvedere al cascadei Bigăr din albia pârâului Miniș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.