Cunoscuta graficiană, Suzana Fântânariu, a primit cel mai important premiu artistic în...

Cunoscuta graficiană, Suzana Fântânariu, a primit cel mai important premiu artistic în Moldova

1
DISTRIBUIȚI

suz f

O graficiană din Timișoara și-a adjudecat cel mai important premiu artistic în Moldova. Expoziţia-concurs de artă contemporană „Saloanele Moldovei”, ajunsă la cea de-a XXIV-a ediţie, a fost marcată de prezențele timișorene. Mai întâi, juriul de specialitate a remarcat-o şi a nominalizat-o pentru acordarea unui premiu şi pe tânăra artista Ana Maria Cuteanu, absolventă şi doctorandă a Facultăţii de arte şi design a Universităţii de Vest din Timișoara, fosta studentă a prof.


univ. dr. Suzana Fântânariu-Baia. Însăși maestra, Suzana Fântânariu – Baia a fost încununată  cu Marele Premiu acordat de Ministerul Culturii din Republica Moldova pentru lucrarea ”Jurnal utopic”, 210 x 160 cm, creată şi finalizată în ianuarie 2014,  şi care nu a fost expusă niciodată până acum în spaţiul public.

Marele Premiu al “Saloanelor Moldovei” va fi înmânat personal graficianei Suzana Fântânariu-Baia, membru al Filialei din Timişoara a UAP, de Ministrul Culturii al Republicii Moldona, Monica Babuc, în data de 31 august 2014, la Chişinău.

Expoziția ”Saloanele Moldovei”, iniţiată şi organizată  de Consiliul Județean Bacău prin Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu” va fi găzduită de Galeriile „Alfa”, Galeriile „Frunzetti”, Galeria „Hol”.şi Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu”. Lucrările jurizate şi expuse în cadrul “Saloanelor Moldovei” vor fi transferate ulterior la Chişinău, unde în cadrul evenimentelor dedicate sărbătoririi oraşului, în data 31 august 2014, va avea loc în sălile Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” vernisajul şi festivitatea înmânării premiilor.

1 COMENTARIU

  1. Multumesc juriului „Saloanelor Moldovei” ed. XXIV pentru acordarea onorantului Premiu al Ministerului Culturii din Chisinau si felicit pe toti premiantii si nominalizatii simtindu-ma solidara cu ei. De asemeni felicit pe toti participantii la acest important eveniment urand mult succes si viata lunga „Saloanelor Moldovei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.