De ce crede un inspector școlar din Timiș că absolvenții de liceu...

De ce crede un inspector școlar din Timiș că absolvenții de liceu care nu s-au înscris la Bacalaureat sunt copii “simțiți”. Câți elevi din județ au spus „pas” în acest an

0
DISTRIBUIȚI

 

bac

Rezultate mai bune obținute de către absolvenții de liceu care au susținut, în acest an, examenul de Bacalaureat cu trei procente față de anul precedent. Totuși, așa cum semnala și Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, nu trebuie uitat faptul că, la nivel național, nu s-au înscris la BAC 44.000 de liceeni, dublu față de anul trecut.

Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, trage un semnal de alarmă asemănător și spune că acest procent mai bun față de anul precedent este datorat doar faptului că o masă mare de absolvenți de liceu nu au mai dorit să susțină în acest an “examenul maturității”.

“Și în județul Timiș există aproape 2.000 de elevi care nu s-au mai înscris la Bacalaureat.


Aceștia sunt copiii simțiți, care au știut din start că nu au nicio șansă și nu au dorit să facă apoi pe vedeta, așa cum am văzut la știri, că se lăuda unul că este băiat fain pentru că a luat 1,27 la BAC, la Română, și se credea important”, a explicat Francisc Halasz.

Inspectorul școlar adjunct nu crede că prin organizarea unei sesiuni speciale a examenului de Bacalaureat în februarie – martie, așa cum anunța Ministerul Educației Naționale, problema va fi rezolvată. “Dacă studenții zece ani de zile pot să meargă în fiecare an la examen, până le pică părul, și să se înscrie în anul trei chiar dacă nu au luat toate examenele din primul sau al doilea an, ar trebui să aibă și absolvenții de liceu acest drept, dar nu cred că problema va fi rezolvată. Totuși, e bine să fi cu aceste examene cât mai aproape de sfârșitul clasei a XII-a. Cu cât timpul trece mai mult, cu atât uiți mai mult”, a conchis Francisc Halasz.

În acest an, în județul Timiș, 56,09 % dintre absolvenții de liceu au promovat „examenul maturității”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.